Halep kampanyasında yardımlar 145 milyona ulaştı

“Halep’te İnsanlık Ölmesin” yardımları 145 milyona ulaştı.

GİRİŞ 26.01.2017 14:44 GÜNCELLEME 26.01.2017 16:06

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde başlatılan, Türkiye genelindeki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar 145 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için başlatılan “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına milletimizin büyük ilgi gösterdiğini, vatandaşlarımızın ortaya koydukları dayanışma ruhuyla adeta tek yürek olduğunu söyledi.

Suriye’de ve son dönemde Halep'te yaşananlara işaret eden Mazhar Bilgin, sorumluluk sahibi hiçbir Müslüman'ın buna sessiz kalamayacağını belirtti. Suriye’de sıkıntılar başlar başlamaz harekete geçtiklerini ve bölgeye her türlü insani yardımı yaptıklarını ifade eden Bilgin, Halep’te yaşananların ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı ve 9 sivil toplum kuruluşuyla birlikte hem bölgedeki insani durumu iyileştirmek hem de uluslararası kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek amacıyla “Halep’te İnsanlık Ölmesin” yardım ve sosyal duyarlılık kampanyasını başlattıklarını kaydetti.

“Yardım makbuzuna ismimi ‘Müslüman’ yazın”

Halep’te yaşanan insanlık dramı sonrası il ve ilçe müftülükleri, TDV Genel Merkez ve şubelerine yapılan yardımlarda Anadolu insanının cömertlik ve kadirşinaslığına bir kez daha şahit olduklarını ifade eden Mazhar Bilgin, “Elindeki tek yüzüğü getiren ancak makbuza ismini değil ‘Müslüman’ diye yazılmasını isteyen, bileziğini çıkarıp veren, çeyiz parasını getiren, aracını satıp Halepli Müslüman kardeşlerine gönderen hayırseverlerle karşılaştık. Bu kampanya sırasında insanı duygulandıran bunun gibi daha nice asil hareketlerle karşılaştık. İnsanımız alicenaplığını bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Bilgin, okullardan, öğrenci yurtlarına, üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına ve iş dünyasına kadar toplumun farklı kesimlerinden kampanyaya geniş katılım olduğunu vurguladı.

“Yardımlar kardeşlik ruhunu yansıtıyor”

Bu kampanya sırasında yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiğini ve miletimizin yaptıkları yardımlarla kardeşlik ruhunu yansıttığını vurgulayan Bilgin, “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyası kapsamında yurt içi ve yurt dışından nakdi olarak 75 milyon 684 bin 378 TL yardım yapıldığını, temel gıda maddeleri, temizlik ve barınma malzemeleri gibi ayni yardımların da 69 milyon 315 bin 622 TL olarak toplamda 145 milyon TL’ye ulaştığını bildirdi.

Öncelikli ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri, giysi, soba, battaniye gibi yardımları ulaştırdıklarını vurgulayan Mazhar Bilgin, Halep’te İnsanlık Ölmesin yardım kampanyası kapsamında şu ana kadar Türkiye genelinde il ve ilçe müftülükleri, TDV Genel Merkez ve şubeleri tarafından içerisinde gıda, giyecek, çocuk bezi ve battaniyenin olduğu 732 TIR yardım malzemesinin bölgeye ulaştırıldığını açıkladı.

Yaklaşık 70 milyon TL’lik yardımı bölgeye ulaştırdıklarını belirten Bilgin, “10 bin 800 ton gıda, 227 bin 690 adet barınma malzemesi, 2 milyon 137 bin 769 adet giyecek-ayakkabı, 250 ton temizlik malzemesi, 54 bin 800 paket çocuk bezi, 6 bin 336 halı, 146 bin mutfak malzemesi, 3 bin oyuncak, 22 bin 500 kırtasiye malzemesi, bin 90 adet anne çocuk seti” kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti.

Tahliyelerin yapıldığı bölgede ailelerin ihtiyaç duyduğu malzemelerin ulaştırılması için İdlib’de koordinasyon merkezi kurduklarını vurgulayan Bilgin, “Suriye içerisindeki güvenli bölgelere de yardımlarımız ekiplerimiz tarafından ulaştırılıyor. İdlib’in Babul Hava bölgesinde kurulan TDV İdlib Koordinasyon Merkezinden, ihtiyaçlara göre depolarımızdan soba, battaniye, ekmek, kıyafet, gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri çadır kentlerde ve evlerde kalan Halepli ailelere ulaştırıyoruz” dedi.

Mazhar Bilgin, soğuk hava nedeniyle bölgede kışlık giysi noktasında ihtiyaç bulunduğunu belirterek, mevcut kışlık elbiselerin ihtiyaç sahiplerine daha kolay ulaştırılabilmesi için Babulhava’da bulunan TDV giysi dağıtım merkezine ek olarak Eriha, Eddana ve Urim bölgelerinde de giysi dağıtım noktaları açtıklarını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak Suriyeli kardeşlerimize ve Halep’ten gelenlere yönelik yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini, “Halep’te İnsanlık Ölmesin” yardım kampanyasının da devam ettiğini belirten Bilgin, “Kampanyamıza büyük ilgi gösteren, verdikleri destekle Halep için seferber olan hayırsever milletimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!