Mahkemeden 'Hakan Şükür' kararı

Mahkeme, duruşmaya katılmayıp, geçerli bir mazeret de bildirmeyen sanık Hakan Şükür hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi.

Mahkemeden 'Hakan Şükür' kararı
Mahkemeden 'Hakan Şükür' kararı
GİRİŞ 26.01.2017 16:48 GÜNCELLEME 26.01.2017 16:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılan Hakan Şükür'ün, Twitter üzerinden bir kişiye hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı. 

ZORLA GETİRME KARARI

Anadolu 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Hakan Şükürkatılmazken, müşteki İsmail Loyan ile avukatı hazır bulundu.Mahkeme hakimi, sanık Hakan Şükür'e gönderilen çağrı kağıdının tebliğ edildiğini tutanağa geçirdi. Müşteki İsmail Loyan'ın davaya katılma talebini kabul eden hakim, usulüne uygun çağrı kağıdı tebliğine rağmen duruşmaya katılmayıp, geçerli bir mazeret de bildirmeyen sanık Hakan Şükür hakkında, zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi. 

2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Psikolojik Danışman İsmail Loyan'ın kendisine yönelik Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla Hakan Şükür hakkında yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Müşteki Loyan'ın 24 Kasım 2015 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Hakan Şükür adlı kullanıcının Atatürk'le ilgili bir paylaşımını görmesi üzerine yorum yaptığı belirtilen iddianamede, bunun üzerine şüpheli Şükür'ün de müştekiye hitaben onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde ileti göndererek hakaret suçunu işlediği belirtildi. İddianamede, Şükür'ün söz konusu suçla ilgili ifadesinin alınması için tüm adreslerinden arandığı ancak bulunamadığı için ifadesinin alınamadığı belirtilerek, "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

YORUMLAR 12
  • kerem 7 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşlıkdan çıkarılsın tüm mal varlığına el konulsun türkiye girmesi yasaklansın defolup gitsin
    Cevapla
  • günhan 7 yıl önce Şikayet Et
    hakan şükür denen zevatı kim milletvekili yaptı kim onu bu ülkenin başına bela yaptı ... şimdi yakanacakmış amerikadanmı getireceksin onu dışarı cıkarmyacaktınız kuş kaçmış ee dur ben tutayım zor be koçum
    Cevapla
  • Tuba 7 yıl önce Şikayet Et
    Ihanetin başrolleri.adam ol da ülkene gel,yargilan.belki bir vicdanın olduğunu hatırlarsın.
    Cevapla
  • Sebahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez Milli Forma ve Vekil forması giymiş terörist sıfatıyla yargılansın
    Cevapla
  • Ohooo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin seni sevmemesi bi ömür sana yeter. Sonrası Allahın bileceği...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu