40 FETÖ'cü subay Almanya’dan sığınma istedi

Alman medyası NATO üslerinde görev yapan yaklaşık 40 Türk askeri personelinin Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğunu iddia etti.

 40 FETÖ'cü subay Almanya’dan sığınma istedi
40 FETÖ'cü subay Almanya’dan sığınma istedi
GİRİŞ 28.01.2017 13:58 GÜNCELLEME 28.01.2017 14:41
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Alman medyasında yer alan haberlere göre, NATO üslerinde görev yapan yaklaşık 40 Türk askeri personeli Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu. 

Haftalık Spiegel dergisi ve ARD televizyonunda yayınlanan Report Mainz adlı programlarda yer alan haberde, bu kişilerin çoğunun yüksek rütbeli subaylar olduğu belirtildi. Spiegel'in haberinde, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) ve Almanya İçişleri Bakanlığı'nın bu askerlerin başvurularına ilişkin normal prosedürü uyguladığı belirtildi.

"TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDERMEYECEĞİZ"

Deutshce Welle Türkçe'nin haberine göre Alman Anayasası'nın sığınma hakkını düzenleyen 16a maddesine göre, siyasi nedenlerle kovuşturulanların Almanya'ya iltica etme hakkı bulunuyor. Spiegel'e açıklama yapan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Stephan Mayer "Hiç kuşkusuz, bu askerleri Türkiye'ye geri gönderemeyiz” dedi. Mayer, bu askerlerin Türkiye'de "derhal cezaevine konacağını” da sözlerine ekledi.

Alman Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen ise "sığınma başvurusuna ilişkin süreç tamamen hukukidir, siyasi düşüncelerin etkisi olamaz ve olmayacaktır” açıklamasında bulundu.

NETLİK KAZANDI

Kasım ayının başında medyada Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nün görev yapan çok sayıda Türk askeri personelinin iltica başvurusunda bulunduğu haberlerde yer almıştı. Ancak Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan askeri personelin sayısı netlik kazanmamıştı.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILACAKLAR 

Resmi Gazete'de yayımlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile, yurt dışına kaçan FETÖ'cülere ilişkin önemli düzenlemeler yapıldı. Yurtdışında firari durumda bulunan ve "yurda dön" çağrılarına cevap vermeyen FETÖ'cüler başta olmak üzere terör örgütleri mensupları Türk vatandaşlığından çıkarılacak. NATO'da görev yapan FETÖ'cü 200 subay ile firari durumdaki 87 askeri ateşenin de vatandaşlığı düşürülecek.

MERKEL'İN ZİYARETİ

Başbakan Angela Merkel önümüzdeki Perşembe günü Türkiye'ye gidecek. Çoğu yüksek rütbeli Türk askeri personelinin Almanya'ya sığınma başvurusunda bulunmasının ziyareti ne yönde etkileyeceği merak konusu.

YORUMLAR 23
  • benlan 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi bu dünyada almanya kurtardı öbür dünyada yüzlerce insanın katili olarak ne cevap verecekler allah yardımcıları olmasın
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kesin kabul eder.
    Cevapla
  • Düzceli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar siyasetçimi yoksa asker mi? Almanlar ve Avrupalılar sadece teröristlere bu hakkı veriyorlar. Normal bir vatandaş gitse anında sınır dışı edilir.
    Cevapla
  • nazlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunları Almanyaya hediye edelim bizim işimize yaramaz az birazda size ihanet etsinle☺
    Cevapla
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından gelip teslim olmayanları sadece vatandaşlıktan çıkarmakla kalmayın, ayrıca turist olarak bile Türkiye'ye girmelerine asla izin vermeyin. Çünkü Almanya onları bize karşı kullanmak isteyecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi