HDP'nin çağrısıyla terör örgütü YPG'ye katıldılar

HDP'nin çağrısı üzerine 6-7 Ekim'den sonra Batman'dan PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG kamplarına katıldıktan bir süre sonra kaçan 15 yaşındaki İ.A, yaşadıklarını anlattı.

HDP'nin çağrısıyla terör örgütü YPG'ye katıldılar
HDP'nin çağrısıyla terör örgütü YPG'ye katıldılar
GİRİŞ 02.02.2017 14:05 GÜNCELLEME 02.02.2017 14:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Savcılık ifadesinde, "Batman Belediyesi önünden kalkan minibüslerle arkadaşlarımın isteği doğrultusunda Kobani'ye geçtik. Orada bizi YPG sorumlusu bir örgüt mensubu karşıladı. Ben eve döneceğimi söyledim. Ancak 'eğitim aldıktan sonra dönersiniz' diyerek bırakmadılar." diyen İ.A. terör örgütü YPG mensuplarından yaklaşık 20 gün silah eğitimi aldığını söyledi.

Örgüte katıldıktan sonra büyük pişmanlık yaşadığını aktaran İ.A, ifadesinde şu bilgilere yer verdi:
 
"Babam 2015 yılında yanıma gelerek beni almak istedi. Ancak benim babamla gitmeme izin vermediler. İçerisinde bulunduğumuz binanın bir odasında babamla görüştüğüm sırada babam bana bin dolar verdi ve bir şekilde buradan kaçmamı söyledi."
 
"BİN DOLAR RÜŞVET VERDİM"
 
Bir süre sonra Suriye'de tanıştığı bir arkadaşından destek istediğini anlatan İ.A, babasının verdiği bin doları verdiği arkadaşının dayısının kaçmasına yardımcı olduğunu belirtti.
 
Savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece "Etkin Pişmanlık" hükümleri uygulanan İ.A'nın, adli kontrol şartıyla ailesine teslim edildiği öğrenildi.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Ayyıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık için yasa çıkarılıyor.Madem ülkeyi düşünüyorsunuz şu terör örgütüne yardım edenin mal varlığına el koyacak yasayı getirin.Teröriste idamı getirin.Ben EVET diyeyim.Yok böyle vatanseverlik.
    Cevapla
  • Aaaas 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröre bulaşmış, silah eğitimi almış birini iki söz söyledi diye serbest bırakırsan nasıl bitecek terör? Bulduğunu at hücreye bir daha dağa çıkıyorlar mi görürüz. Yaptirimsiz nasıl ceza mantığı bu. Ceza mi ödül mü? Her aklına esen ergen keyfine dağa çıkıyor bu esnek tutum sebebiyle
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Belki içlerinde bazıları pişman olmuş olabilir, ama çoğu yakalanıp sıkışınca, yok efendim çok pişmanım falan fistan. Gel'de şimdi bunları ayırt et.
    Cevapla
  • batman 7 yıl önce Şikayet Et
    Batmanda dindar oldukları yüzünde camide ders verdi diye 15 yıl 20 yıl ceza evlerinde çürüdüler akp lilere duyrulur
    Cevapla
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    Camide dersi Diyanet verir. Önüne gelen ben din dersi vereceğim diye camileri işgal edemez. Görünüşte din dersi; ancak ardında neler var neler! Bir dönem Hizbullah'ın camileri nasıl şgal ettğini, kendisine karşı gelenleri nasıl domuz bağıyla öldürdüklerini unutmadık.
    Cevapla
  • ALİ 7 yıl önce Şikayet Et
    ne serbesti ya böyle terörmü biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?