FETÖ'cülerin zirve yaptığı tarih! MİT belirledi

Türkiye'deki FETÖ'cüler, Google'da Bylock'u en çok 7-13 Eylül 2014 tarihleri arasında aradı.

FETÖ'cülerin zirve yaptığı tarih! MİT belirledi
FETÖ'cülerin zirve yaptığı tarih! MİT belirledi
GİRİŞ 06.02.2017 11:10 GÜNCELLEME 06.02.2017 11:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki FETÖ'cüler, Google'da Bylock'u en çok 7-13 Eylül 2014 tarihleri arasında aradı. FETÖ elabaşısı Gülen'in iadesi için hükümet düğmeye basınca, örgüt üyelerine 'sanal in'e girin talimatı gitti. Aramalar bu yüzden zirve yaptı.

FETÖ'nün sanal ini Bylock'la ilgili MİT'in hazırladığı 141 sayfalık raporda çarpıcı tespitler ve dikkat çekici grafiklere yer verildi. Bunlardan biri de FETÖ'cülerin Bylock'a en yoğun giriş tarihlerini ortaya koyan tablo oldu.

Buna göre FETÖ'cülerin, Türkiye'den Google'da Bylock'u en sık arattığı tarih 7-13 Eylül 2014 oldu. Bu tarihte Bylock aramasının tavan yaptığı ortaya çıktı. Peki bu tarihlerde neler oldu. Gazete manşetlerine bakıldığında bu tarihlerde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için hükümetin düğmeye basması örgütü harekete geçirdi. Hükümetin, iade için dönemin ABD Başkanı Barack Obama ile temasa geçtiği yönündeki haberler gündemi belirledi. Ayrıca bu tarihlerde FETÖ yapılanmasının askerlere yönelik kurduğu kumpaslarla ilgili soruşturmalarda da ilk ifadeler verilmeye başlandı.

Bu tablo, FETÖ'nün sonun başlangıcı olarak gördükleri gelişmelere karşı harekete geçtiğini gösteriyor. Elebaşının iadesi için harekete geçilmesi ve kumpasların deşifre olmaya başlaması karşısında örgüt üyelerine Bylock'a girin talimatının verildiği görülüyor.

2015'TEN SONRA TÜM FETÖCÜ'LER 'SANAL İN'DE

Yine aynı grafikte Bylock aramaları 2015 yılının başlarında inişe geçti. Bu tarihten sonra da tekrar yükselişe geçmediği belirlendi. Buna göre yaklaşık bir 4-5 aylık bir süre içinde FETÖ'cülerin büyük kısmının sisteme girdiği tespiti yapıdı. Bundan sonraki süreçte ise girişlerin dikkat çekecek bir oranda olmadığı, tek tek yapıldığı kayda geçirildi. 

ÖRGÜT PROGRAMI OLDUĞUNUN EN BÜYÜK KANITI

Dünya genelinde yapılan aramalar incelendiğinde ise Türkiye dışında Fransa, İngiltere ve ABD'nin yer aldığı tespit edildi. Ancak Bylock'la ilgili aramaların neredeyse tamamının Türkiye kaynaklı olduğu belirlendi. Diğer ülkelerden yapılan aramaların da örgütün yabancı ülkelerdeki üyeleri tarafından veya Türk kullanılıcılar tarafından VPN bağlatısı ile gerçekleştiği ifade edildi. Bu durum programın örgüt içi haberleşme aracı olduğunun en büyük kanıtı olarak gösteriliyor. 

KARAR

YORUMLAR 1
  • sansarı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu fetöcü hainler...osmanlı tokadını yediler bir kere...iflah olmazlar inşaallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!