DAEŞ'li terörist Meclis bahçesinde keşif yapmış

İstanbul’da yakalanarak tutuklanan bir DEAŞ’lı şüphelinin Ankara’da Meclis bahçesi ve çevresinde keşif yaptığı ortaya çıktı

DAEŞ'li terörist Meclis bahçesinde keşif yapmış
DAEŞ'li terörist Meclis bahçesinde keşif yapmış
GİRİŞ 08.02.2017 09:47 GÜNCELLEME 08.02.2017 11:34

İstanbul'daki DEAŞ operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderilen 28 sanıktan Selim S.'nin geçen 12 Ekim'de İstanbul'dan Ankara'ya giderek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesi ve civarında keşif çalışması yaptığı belirlendi. Flaş gelişmeyle ilgili detaylar, sanıklarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede yer aldı.

TALİMAT SURİYE'DEN

İddianamede Selim S.'nin dikkat çekmemek için sakallarını kestiği ve takım elbise giydiği belirtilirken, sonrasında Kocatepe Camisi balkonundan AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nı gözleyerek keşif yaptığı ileri sürüldü. Silahlı ya da bombalı eylem hazırlığı için TBMM ve AK Parti İl Başkanlığı civarında keşif yaptığı değerlendirilen Selim S.'nin bu sürede kimseyle görüşmediği iddianamede yer aldı. İddiamede Selim S.'nin DEAŞ terör örgütü adına Türkiye'de gerçekleştirilecek bir eylemin organizasyonunda örgütün Türkiye'deki irtibatı olduğu bilgisine yer verildi. Keşfin talimatının Suriye'de DEAŞ adına sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve ülkemize yönelik eylem talimatlarını verdiği değerlendirilen Abu Darda Al Turki kod adlı Metin Ç. ve Ebu Hamza kod adlı Mustafa G. tarafından veriliyor olabileceği değerlendirildi. Ayrıca Selim S.'nin yakalanması ardından yapılan üst aramasında DEAŞ'ın şifreli haberleşme uygulaması Truecrypt'yi kullandığı belirlendi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!