HDP'li Leyla Zana hakkında karar verildi!

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yürüttüğü bir soruşturma kapsamında bugün gözaltına alındı.

GİRİŞ 08.02.2017 17:32 GÜNCELLEME 08.02.2017 17:35
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yürüttüğü bir soruuşturma kapsamında bugün Silvan İlçesi'nden Diyarbakır'a gelirken yol kontrolü sırasında gözaltına alındı.

TBMM'deki yemin sırasında yaptığı yemin sayılmadığı için yasama faaliyetlerine katılamayan ve danışmanları ile sekreterleri alınarak Meclis'teki odası boşaltılan ve aylardır Diyarbakır'ın Silvan İlçesine bağlı bir köyde yaşayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, bugün Diyarbakır'a geldiği sırada kent girişindeki polis noktasında gözaltına alındı. Yakınlarının ifadesine göre, polisler Zana'ya hakkında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınması için gözaltı kararı olduğunu bildirdiler. Polis, Zana'nın bulunduğu araca binerek kendisini adliyeye götürdü.

Mahkeme Zana'nın serbest bırakılmasına karar verdi.

YORUMLAR 23
  • adını sen koy 7 yıl önce Şikayet Et
    yemini sayılmayana neden milletvekili dersiniz ?? bu sürecte madem vekil dedınız maaş ödedinizmi ? maaş ödemişseniz de parası yoksa nasıl geri alacaksınız ?
    Cevapla
  • Kullll. 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların serbest bırakılması ceza almıyacak anlamda değil biraz hukukun üstünlüğü bilen bilir bunların en ağır şekilde cezası verilecektir.
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 7 yıl önce Şikayet Et
    zana iyidir akıllı kadındır pkk olmasa ahmet türk ve zana ciddiye alınacak insandır
    Cevapla
  • asabi adam 7 yıl önce Şikayet Et
    maalesef haklı çıktım. bi çay ikram edip gönderdiler. bu mu terörle mücadele. teröristler bizden daha özgür. Şehit aileleri kahroluyor.
    Cevapla
  • halıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    mert isimli vatandaş o mantıklı dediğin zana kaç askerin polisin evine acı düşmesine aracı olmuştur hatta bizzat düşürmüştür hiç düşündün mü
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen yine de Leyla Zana yı diğerleriyle bir tutma. Aralarındaki bir iki tane mantıklı kişiden biridir.
    Cevapla
  • lolo 7 yıl önce Şikayet Et
    hdp-pkk yı turkiyenin ve kürtlerin başına bela edenler bunlara ısrarla "kürt siyasetçisi" payesini zorla yapıştıran türk solu ve liboşlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!