Ahmet Türk'den Bahçeli kararı!

Geçtiğimiz hafta cezaevinden tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Ahmet Türk'den Bahçeli kararı!
Ahmet Türk'den Bahçeli kararı!
GİRİŞ 10.02.2017 14:13 GÜNCELLEME 10.02.2017 14:14
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada tutuklanan daha sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin ve köyde geçmiş olsun ziyaretlerine gelenleri kabul ederken; cezaevinden çıktıktan sonra kendisini eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Aranıç gibi çok sayıda siyasetçinin aradığı belirtildi. 

Hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle önce görevden alınan, sonra tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e, merkez ve Kızıltepe'nin Kasri Kanco Köyünde yapılan ziyaretler sürüyor. Gelen misafirlerini ağırlayan Türk'e çok sayıda "Geçmiş olsun" telefonları geldiği belirtildi. 

Türk'ü tahliye edildiği günden beri aralarında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekilleri, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun da bulunduğu çok sayıda siyasetçi, bilim adamı ve sanatçının telefonla aradığı belirtildi.

BAHÇELİ'Yİ ZİYARET EDECEK 

Tedavi için hafta sonunda Ankara'ya gitmesi beklenen Ahmet Türk'ün, şartların uygun olması halinde, daha önce kendisi ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edeceği belirtildi.

BAHÇELİ: AHMET TÜRK'E NEDEN RANDEVU VERMEYEYİM

Ahmet Türk’ün tutuklu yargılanması Meclis’te Anayasa görüşmeleri sürerken MHP Genel Başkanı’nın “doğru bulmuyorum” açıklaması yaparak kamuoyunun dikkatini çektiği başlıklardan biriydi.

Bu açıklamadan bir süre sonra bir kaç kez gittiği doktor kontrolleri ardından tutuksuz yargılanmasına karar verilen ve tahliye edilen Türk, Bahçeli’ye teşekkür etmiş hatta bunun için kendisini ziyaret etmek istediğini belirtmişti.

Bahçeli’ye Türk’ün tahliyesi ile ilgili değerlendirmesi ve randevu talebi sorulunca  “Tahliye edilmiş olmasından memnuniyet duydum. Biz 2007 yılında TBMM'ye girdiğimizde orada bir çok siyasi parti vardı. Sayın Aysel Tuğluk hanımefendi ve Sayın Ahmet Türk bizim bulunduğumuz bölüme gelerek hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Farklı ideoloji de olsa, siyasette bunlar güzel şeyler. Çatışma ortamı da olsa insanlığı heba etmemek lazım. Böyle bir randevu talebi gelmedi. Olursa niye randevu vermeyelim?” diye konuşmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 34
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu kuzu gibi olmuşsun esip gürlüyordun işte sayın Erdoğanı bu yüzden seviyoruz
    Cevapla
  • sosyolog 7 yıl önce Şikayet Et
    iki tane birbirine zıt görüşlerin birbirlerine karşı yumuşaması açısından güzel bir davranış
    Cevapla
  • serkan07 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu nasil yargı...bahceli söyledi yargi bi iki haftaya tahliye etti...gercekten hakimler mi karar veriyor....tahliuesi gerekiyorsa onceden neden edilmedi....ya da madem aysel tigluk mudur nedir o da gelmis bahceliyi tebrik etmiş..onu da bahceli soylese demek bi haftaya tahliye edilecek...
    Cevapla
  • Basiretlidevlet 7 yıl önce Şikayet Et
    İsminin gerektirdiği gibi davranmış...
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    ahmet türk osman baydemir ve altan tan hdp de en ılımlı tek kişi bunlar. takip ettiğim kadarıyla hep olumllu konuştular. ama figen selahattin ve sırrı sureyya ve diğerleri atıp tutuyordu. o yuzden bu görüşmeye tepki vemriyorum olması gerekende bu. zaten diğerleri bunu asla yapmazdı. bence güzel şeyler bunalr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk