Hükümet'ten borcu olan vatandaşlara müjde!

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, ''Çiftçi kardeşlerimizin Ziraat Bankası borçları yeniden yapılandırılacak ve ötelenecektir'' dedi.

Hükümet'ten borcu olan vatandaşlara müjde!
Hükümet'ten borcu olan vatandaşlara müjde!
GİRİŞ 13.02.2017 15:11 GÜNCELLEME 13.02.2017 15:58
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantı sonrası açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

"Türkiye'deki hayvan varlığının kayıt altına alınmasıyla ilgili ilave tedbirler öngörülmektedir. Taklit ve tağşişde cezaların artırılması öngörülmektedir.

Belki bir müjde mahiyetinde verebileceğimiz husus ise çiftçi kardeşlerimizin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları yeniden yapılandırılacak, yani ötelenecektir.

Türkiye Uzay Ajansı kurulması kararlaştırıldı.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Rakka, IŞİD'in merkezidir, Rakka'yı kurtarırken, kurtarma operasyonunda 'Biz, orayı IŞİD'den temizleyeceğiz ama yerine YPG'yi PYD'yi koyacağız' derseniz, bu Türkiye için birinci derecede güvenlik tehdidi, güvenlik riski oluşturur. Dolayısıyla Türkiye, hem Rakka'dan IŞİD'in temizlenmesi hem bu süreç içinde bahaneyle bir şekilde oraya PYD-YPG unsurlarının yerleştirilmemesi için uluslararası camiayla varılacak bir anlaşma çerçevesinde ileri bir adım atabilir. Bunları, önümüzdeki günlerin oluşan, olgunlaşan şartlar belirleyecektir.

ÇİFTÇİLER İÇİN YAPILANDIRMA TARİHİ

Bunun bir takvimi var ancak ilgili bakanlıklar açıklayacaktır. 

OHAL KARARNAMELERİ

Özel televizyonların seçim zamanları yaptıkları yayınlarla ilgili cezalar konusunda seçim dönemlerinde çok haksız cezalar gelmiştir. Adı üstünde özel. Bu seçim kampanyasında evet'i de hayır'ı da destekleyen çok kanal var. Kampanya sırasında göreceğiz evet'i desteleyenlere niye hayır'ı destekleyenleri görmedin deme hakkına sahip değiliz. Bu KHK ile birlikte bir haksızlık ortadan kaldırılmıştır.

KHK İLE BAZI AKADEMİSYENLERİN İHRACI

KHK'larda olası bir takım yanlışlıklar varsa düzeltilmesi için mekanizmayı kurmuştuk. Eğer yanlışlık iddiası varsa bir yasal mekanizmamız var müracaatlar yapılır sonuç alınmaya çalışılır. Bu mekanizma hızla kuruluyor. 7 kişilik kurum kuruyoruz. Tabiri caizse Anayasa Mahkemesi'nin de yükünü hafifletecek olan önemli bir mekanizmadır.

ANKET SONUÇLARI
 
Şuanda 'evet'ler önde gidiyor. Referandum kampanyası ilerledikçe daha da artacağını düşünüyorum. Sahadaki nabzı kontol edeceğiz. Bazen haftada bir, hatta bazen günlük anketler yaptırdığımız olmuştur. Sahadaki nabzı haftalık olarak, günlük olarak kontrol edeceğiz. Ona göre seçmeni bilgilendireceğiz. İnanıyorum ki şenlik içinde bir kampanya yapacağı ve sonuçta evet kararı sandıktan çıkacaktır.''

YORUMLAR 38
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bu kadar af niye çıkar çünkü zaten ödiyemiyoruz muhaleftmisiniz derdiniz hayır muhalefet değilim fakat doğruyu söylemek lazım üretitici toptan desteklenmeli yani türkiyede kim ne üretiyorsa desteklenmeli göstermelik desteklerle değil işçiye 100 tl zam yaptınız dalga geçer gibi ev kirası olmuş 1.000 tl faturalar aylık 500 tl diğerleri hariç
    Cevapla
  • mehmet dumru 7 yıl önce Şikayet Et
    işin özünde kimsenin hakkını diğerine vermemek vardır. kendi siyasi geleceği için birilerinin hakkını birilerine verenler de her iki alemde sorumludurlar. ancak, gerçekten düşenin de elinden tutmak gerek. bu ayrımı yapmak da bu karar alıcıların üstünde.
    Cevapla
  • soner 41 7 yıl önce Şikayet Et
    isciye gene birsey yok
    Cevapla
  • Bahçe 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz yasayi cikariyorsunuzda bankalar uygulamiyorki sozde sicil affi cikti
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence alınan bu kararlar suni çözümlerdir. Önemli olan; çiftçiler niye borçlanıyor ve asıl olan borçlarını niye ödiyemiyorlar. Sorunlar derinlemisine incelenmeli ve ona göre tedbirler alınmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak