İstanbul'da 400 yıllık vaaz kitabı yakalandı

İstanbul’da 400 yıllık vaaz kitabı yakalandı. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelinin kitap için 4 milyon dolar istediği belirtildi.

İstanbul'da 400 yıllık vaaz kitabı yakalandı
İstanbul'da 400 yıllık vaaz kitabı yakalandı
GİRİŞ 13.02.2017 19:18 GÜNCELLEME 13.02.2017 22:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurda kaçak yollarla sokulduğu iddia edilen tarihi eser niteliğindeki bir kitabın satılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Çalışma kapsamında tarihi eser niteliğindeki kitabı satmaya çalışan şüpheliyi belirleyen polis ekipleri, alıcı kılığında irtibata geçti.

Şüphelinin 4 milyon dolar istediği tarihi kitap için bir süre yapılan pazarlıkların ardından Küçükçekmece’de randevu ayarlandı. Tarihi eser niteliğindeki kitapla birlikte, buluşma yerine gelen şüpheli gözaltına alınırken esere ise el konuldu.

'İNCİL'DEN KESİTLER'

Gözaltına alınan şüpheli geçirildiği sağlık kontrolünün ardından emniyette sorguya alınırken, tarihi eser niteliğindeki kitap ise incelemeye alındı. Yapılan ilk incelemelerde kitabın Süryanice yazılan ve yaklaşık 4 yüz yıllık vaaz kitabı olduğu ortaya çıktı.

İncil’den kesitlerin bulunduğu kitaba 4 milyon dolar isteyen şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, kitabın ise detaylı incelenmesi için tarih müzesine gönderileceği öğrenildi. 

YORUMLAR 8
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah katında din İslam'dır.Bırakın bu ağızları.Müslümanız madem diğerleri bize göre sadece inanç olmalı,din olmamalı.Kendileri din demiş o bizi ilgilendirmez.Ama din demek İslam demek, İslam demek din demek olmalı Müslüman'a göre.Fetöcü teröristler de din diyordu bu inançlara "dinler arası dialog" zırvalarıyla,asıl maksatlarının ne olduğu 15 Temmuz'da çıktı.Din demeyin inanç deyin,ama saygı duyun İslam dini dışındaki din olmayan inançlara inananlara.Müslümana yakışan tavrı bu konuda da gösterip İslam'a özendirin.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimin malini satiyorsunToprak Watanolmak kolay deyil herkeş seningibi düşünse Mezerler kslmaz Toprak kalmaz heryeri deşerler sen en iysi git bir Hsolog hastanede muanol belki seni Bahalı Aşi wurdular haberin yok insan senin gibi Düşünen yandı Watandaş düşmanı
    Cevapla
  • Burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah katında tek din islamdır
    Cevapla
  • Brhn 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah katinda tek din islamdır.
    Cevapla
  • Orhan Resmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Al bir örnek daha yakaladınız da ne oldu belki adama miras olarak kaldı ve satmak istiyor ne yani gidip devlete mi teslim edecekti bedavaya? Şu kanunların değişmesini bir tek ben mi istiyorum, biz binlerce yıllık bir milletiz ama ''tarihi eserler devletin'' anlayışı değişmeli. Bırakın insanlar izin alıp satsınlar açık arttırmada sen de devlet olarak vergini al.
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen manyakmisin. Bu senin belki mirasdir sözunle yurtdisina binlerce tarihi eser kacirildi. Memleketi soyuyorlar sen neler diyorsun. Suryenin tarihi eserleri batiya Turkiyeden gidiyor. cahilsin sen sus.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    İstersen devlete satabilirsin. Fakat böyle şeylerin el altından yapılması iyi sonuçlar vermez uzun vadede. İleride o satılan şeyi değiştirebilirler uydurma şeyler ekleyebilirler devlet aleyhinde kullanılır bunun için değil sadece tüm eserler için geçerli bunlar özellikle de yazılı eserler için çünkü bunlar tarihi belge niteliğindedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu