Türkiye'den net mesaj: Ankara’yı kaybedersiniz

Türkiye'den CIA Direktörü Pompeo aracılığıyla Trump yönetimine net mesaj : YPG ile devam ederseniz Suriye’de Ankara’yı kaybedersiniz.

Türkiye'den net mesaj: Ankara’yı kaybedersiniz
Türkiye'den net mesaj: Ankara’yı kaybedersiniz
GİRİŞ 14.02.2017 12:29 GÜNCELLEME 14.02.2017 12:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Obama yönetiminin, 'Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak belirlediği Münbiç'ten terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çekileceği' açıklamasına rağmen herhangi bir adım atılmamıştı. Trump yönetimi, CIA Direktörü'nün Ankara ziyareti sonrası Suriye konusunda planını netleştirecek. Türkiye, CIA Direktörüne Suriye konusunda net mesaj verdi.   

TRUMP'LA İLK TEMAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Şubat’ta Trump’la ilk telefon görüşmesini yaptı. Bu görüşmede Trump Rakka operasyonu için Türkiye’nin önerilerini dinleyeceğini söyledi. CIA Direktörü’nün Ankara ziyaretinin görüşmeden hemen sonra yapılmasına karar verildi.

ANKARA'DA BEKLENTİ DEĞİŞTİ

Obama döneminde terör örgütü YPG ile birlikte Rakka operasyonunun ilk aşaması başlamışken Trump’ın bu çıkışı, Ankara’daki beklentiyi de değiştirdi. Erdoğan son olarak 13 Şubat’ta Bahreyn’de, “Menbiç ve Rakka'da eğer koalisyon güçleri ile müşterek adımı atarsak, bu müşterek adımla birlikte de oradaki belirli bir hedef- ki o da terörden arındırılmış bir güvenli bölge hedefidir- terörden arındırılmış bu güvenli bölgeye, özellikle ağırlıklı olarak Arap kardeşlerimiz, Türkmenler yerleşme imkanını bulacaktır" dedi.

ABD'DEN MESAJ YOK!

Ancak görüşmeleri takip eden Türk yetkililerin Al Jazeera’ye verdiği bilgiye göre, Washington’dan henüz Menbic’de verdikleri sözlerin tutulması yönünde bir mesaj alınmadı. YPG Menbic’den çekilmek bir yana, şehrin çevresinde hendekler kazmaya başladı. Bu hendekler yetkiliye göre “Biz buradayız, gitmiyoruz” mesajı.

YPG RAKKA'YA 9 KİLOMETREYE KADAR YAKLAŞTI

Washington YPG’nin çekilmesi doğrultusunda bir atmazken, bir yandan da YPG’nin Rakka’nın çevresini kuşatmak için başlattığı operasyon sürüyor. YPG, kuzey yönünden Rakka’ya 9 kilometre kadar yaklaştı. İlerleyiş sürüyor. Ancak sahada görev yapan Pentagon ve CIA elemanları, Trump bir karar verene kadar bu konuda olumlu ya da olumsuz bir adım atmaktan çekiniyor.

TÜRKİYE'DEN CIA BAŞKANINA: ANKARA'YI KAYBEDERSİNİZ

Ortak Rakka operasyonu için Pompeo’ya çok net bir mesaj verildi: Önce Tel Abyad’da demografik değişim yaşanmasına izin verdiniz, ardından Menbic’de verdiğiniz sözleri tutmadınız. YPG konusunda güvenimizi kaybettiniz. Rakka’da da YPG ile hareket ederseniz, bu kez Türkiye’den lojistik destek göremeyeceksiniz. YPG ile devam ederseniz Suriye’de Ankara’yı kaybedersiniz.

TÜRKİYE'NİN RAKKA ÖNERİSİ

Ankara’nın önerisi, TSK ve Pentagon’a bağlı özel kuvvetler öncülüğünde, sahadaki Arap unsurlarla Rakka’ya girilmesi. Arap unsurların eğitilmesi, silahlandırılması, El Bâb üzerinden Rakka’ya ulaşabileceği yaklaşık 200 kilometrelik yolun da IŞİD’den temizlenmesi uzun ve masraflı bir süreç. Bu sebeple Washington’da şu an her türlü seçenek değerlendiriliyor.

YORUMLAR 18
  • El Turko 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanaştığınız hata.Ama akıllanmaz bu bizimkiler.La Türk olun Biraz.Azıcık.
    Cevapla
  • Barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş anlaşılır değil abd, rusya, esed pyd yi destekliyor.ben açıklayayım aslında büyük israile gidişin parçasını destekliyorlar.
    Cevapla
  • BİR KİŞİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben onu bunu bilmem musulda müslüman Türklerin ayak sesleri yankılanacak.ne gerekiyorsa yapılacaktır.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    peki ypg kaç kişi bunu biliyormusunuzz.tümhalkı öldürecekmisiniz.ohaldeşart koşacaksınız. ypg şu şu şartlara uymalı. çoğunluğuypgye kaptımışsınız.önce davranıp o halk topluluğunu alsaydınız. çok geç kaldınız çok.
    Cevapla
  • M.fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Ypg-pkk-pyd-ypj=T-E-R-Ö-R Ö-R-G-Ü-T-Ü Anladın mı şimdi birader
    Cevapla
  • Remzi 7 yıl önce Şikayet Et
    ypg halk malk değil. terör örgütü. hem abd, hem rusya hem iran hem de rejim kullanıyor. yeri ve zamanı geldiğinde tarihin çöplüğüne gidecek. ve tabii ki Türkiye kazanacak. yaz bir tarafa hıyr.
    Cevapla
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd incirlik üssünü güzümüzün içine baka baka pkk ve pyd'ye destek maçalı kullanmaya decvam ederken biz hala saf saf amerikanın desteğinden müttefiğimiz olduğundan dem vurmaya devam edelim.Yav adam üç yüz adet zırhlı personel aracı daha dün verdi teröristlere..Müttefiğim dediği Türk ordusuna karşı kullansın diye.Omuzdan atılan tanksavar füzeleri veriyor.Bu ne iki yüzlü bir devletmiş?Bir an önce amerikanın topraklarımızdaki bütün oluşumlarının sonlandırılması lazım..
    Cevapla
  • Barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Gözümüzün içine baka baka k.ırak kürt devletinide kurdular.hemde türkiyeden çekiç güçle koruyarak.bu büyük israile giden yolun bir parçası.büyük orta doğu projesi.uyanalım artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor