Saldırıya uğrayan başörtülü kıza ziyaret

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de minibüste saldırıya uğrayan lise öğrencisi F.D.A.Y'yi ziyaret etti.

GİRİŞ 15.02.2017 12:51 GÜNCELLEME 16.02.2017 11:29
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de minibüste saldırıya uğrayan lise öğrencisi F.D.A.Y'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Başörtülü bir kıza yapılan bir saldırıyı dün grup toplantısında kınamıştım, hiç kimsenin giyim tarzıyla ilgili bir saldırıyı hiç kimse aklından bile geçirmemelidir. Ben de öğleden sonra aileyi ziyaret edeceğim. Kızımızla tanışacağım" dedi. 

ZİYARET GERÇEKLEŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de bindiği minibüste saldırıya uğrayan türbanlı lise öğrencisini evinde ziyaret etti. Genç kızın ailesiyle birlikte yaşadığı Bostancı'daki evde yaklaşık 20 dakika kalan Kılıçdaroğlu çıkışta yaptığı açıklamada, "Aileye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim; hiçkimsenin kılığından, kıyafetinden, yaşam tarzından inancından kimliğinden ötürü ötekileşterilmesini istemeyiz. Herkes bu ülkede özgürce yaşayabilmeli, herkes bu ülkede huzur içinde yaşayabilmeli" dedi.

STK üyeleriyle yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Şunu da kısaca ifade edeyim; Başı örtülü bir kız kardeşimize yapılan saldırıyı dün grup toplantısında kınamıştım, doğru olmadığını ifade etmiştim. Hiç kimsenin giyim tarzıyla uğraşmak gibi bir düşünceyi hiç kimse kafasından dahi geçirmemelidir. Herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce gezebilmelidir. Herkesin giyimine, kuşamına, herkesin saygı duyması gerekir. Ben de öğleden sonra aileyi ziyaret edeceğim, kız kardeşimle tanışacağım. Onun da sorunlarını dinleyeceğim" dedi.

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, genç kızın ailesiyle birlikte yaşadığı Bostancı'daki eve geldi. Kılıçdaroğlu, kızın ailesiyle birlikte yaşadığı Bostancı'daki evde yaklaşık 20 dakika kaldı.

Kılıçdaroğlu çıkışta yaptığı açıklamada, "Aileye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim; hiçkimsenin kılığından, kıyafetinden, yaşam tarzından inancından kimliğinden ötürü ötekileşterilmesini istemeyiz. Herkes bu ülkede özgürce yaşayabilmeli, herkes bu ülkede huzur içinde yaşayabilmeli... Kız çocuğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bir daha ülkemizde olmamasını arzu ediyoruz" dedi.

YORUMLAR 64
  • ofli... 7 yıl önce Şikayet Et
    demisler ya adi cikmis... adam simdi samimi de olsa inandiramiyor...cok ciddi bir durum....
    Cevapla
  • SAVAŞ USTA 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey Kemal Efendi Ziyaretin Hoşda Ordan Size Ekmek Çıkmaz Çünkü Parti Olarak Secereniz Bozuk
    Cevapla
  • Konuk 7 yıl önce Şikayet Et
    ikna odalarını kurup türbanlı öğrencilere başını açması için baskı zulüm yapan birgül güler aymanı vekil yapan sen değilmiydin kime yutturmaya çalışıyorsun
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 7 yıl önce Şikayet Et
    Takiyye yapmakla bir yere varamassınız.Milletin inancına,dinine,atasına,geçmişine saygı gösterirseniz,bunu göstermelik değil samimi olarak uygularsanız CHP olarak bu milletten niye % 45-50 oy almayasınız.Ama samimi olun takiye yapmayın.Başörtülüleri partiye üye yapmakla,ziyaret etmek ölçü olmaz önemli olan samimi olmak.
    Cevapla
  • yorgun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Eger bir politikaci ulkesinde basari kaydetemiyorsa kendi ulkesinin insanlarini baska ulkelere sikayet eden kimse benim gorusumce politikaci olamaz bu ulkede bas ortulu bayanlara , bas ortusuz bayanlara , namaz kilana ve icki icenede yer var herkez birbirine saygili ve anlayisli olmasi gerek o zaman bizi kimse yikamaz bir basbakanlik koltugu icin memleketi karistirmiya insanlari suca tesvik eden kimse memleketini sevmiyor cikarlari icin her seyi yapabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi