PÖH sözlü mülakat tarihleri ne zaman? Belli oldu

Polis Özel Harekat (PÖH) sözlü mülakat için geri sayım başladı. Binlerce adayın merakla beklediği PÖH sözlü mülakatlar ne zaman olacak? İşte Polis Özel Harekat alımlarıyla ilgili son dakika gelişmeler

PÖH sözlü mülakat tarihleri ne zaman? Belli oldu
PÖH sözlü mülakat tarihleri ne zaman? Belli oldu
GİRİŞ 25.02.2017 09:23 GÜNCELLEME 25.02.2017 09:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

10 bin PÖH (Polis Özel Harekat) alımı için sınav süreci devam ederek gözler PÖH sözlü mülakat tarihlerine çevrildi. Yazılı sınavı ve fiziki yeterlilik mülakatını başarılı bir şekilde geçen adaylar sözlü mülakat için Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'ndan gelecek açıklamaları bekliyor. 

"Özel Harekat Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 19.Dönem POMEM   Mülakat Sinavi 27 Şubat 2017 Tarihinde Başlayacaktir.

MÜLAKAT SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Mülakatlara çağrılan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde Mülakat Sınavına gireceklerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile sorgu yapmak suretiyle öğrenebilecek.

EĞİTİMLERİ GEÇEMEYENLERLE İLİŞİK KESİLECEK

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, “Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler” şeklinde konuştu.

"ÇOK TALEP GELMESİ NEDENİYLE ŞARTLARI YUMUŞATTIK"

Başvuru duyurusunun yapılmasının ardından birçok kişinin şartların yumuşatılması talebi nedeniyle koşulları değiştirdiklerini söyleyen Gürel, “Dilekçeler, mektuplar, talepler; bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam. İnşallah bunların içerisinden 10 bin bizimle beraber çalışabilecek düzeyde arkadaşlarımızla eğitimlerimize başlayacağız” şeklinde konuştu.

pöh-mülakat-tarihi

ÖZEL HAREKAT POLİSİ OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin özel harekatçı adayı alınacak.
 
Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacak. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02 Kasım tarihinde başlayacak.
 
Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı siteden açıklanacak.

2017 POLİS MAAŞLARI NE KADAR?

Polis maaşları da adaylar tarafından merak ediliyor. Aslında polislik mesleğinde maaşlar aynı olsa da görev yaptıkları alanlara göre tazminatlar alırlar. Maaşlardaki farklılık görev tazminatından kaynaklanmaktadır. Yine doğu ile batı arasında da tazminat farkı bulunmaktadır. Genel olarak bakacak olursak; Özel Harekat Polisi maaşı 4500 - 5000 TL aralığındadır. Çevik Kuvvet Polisi 3800-4500 TL aralığında maaş alırken, Trafik Polisi maaşı ise 3400-4000 TL civarındadır.

YORUMLAR 23
  • veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar benim mülakat tarihim 20,03,2017 olarak görünüyo bi aylık bi süre söz konusumu ??
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Sınav Yerleri cumartesi günü açıklanacak pazartesi mülakat başlayacak ....!!!!!
    Cevapla
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi sınav yerleri aciklaniyor
    Cevapla
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi yerler aciklanıyor
    Cevapla
  • Barış 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar polis akademisi başkanı açıklama yaptı yerler pazartesi günü belli olacak resmi açıklama dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi