Mahsur kalan 700 kişi 2 saatte kurtarıldı

Şanlıurfa'nın kayak merkezi Karacadağ'da yoğun kar yağışı nedeniyle çoğunluğu öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 700 kişi yolda mahsur kaldı.

Mahsur kalan 700 kişi 2 saatte kurtarıldı
Mahsur kalan 700 kişi 2 saatte kurtarıldı
GİRİŞ 17.02.2017 20:11 GÜNCELLEME 17.02.2017 23:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ndeki Karacadağ Kayak Merkezi'nden dönerken, tipi nedeniyle araçlarında mahsur kalan 700 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, iş makinelerinin 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

ÇOK SAYIDA İŞ MAKİNESİ SEFERBER OLDU

Siverek'e 45 kilometre uzaklıktaki 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'nde günübirlik tatil yaptıktan sonra dönüşe geçen öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı 700 kişilik kafileyi taşıyan araçlar, tipi nedeniyle kapanan karayolunda mahsur kaldı. Öğretmenlerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve kurtarma görevlileri sevk edildi. Siverek Belediyesi tarafından da bölgeye yönlendirilen çok sayıda iş makinesi, kapanan yolları açmak için zamanla yarıştı.

Çoğunluğu Diyarbakır, Şanlıurfa ve çevre illerden gelen öğrencilerden bazıları, soğuk nedeniyle fenalık geçirdi. Kafile, donmamak için bölgede ateş yakıp ısınmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından ekipler, kafileye ulaştı. Rahatsızlanan öğrenciler, bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Kayak merkezinin yolu trafiğe açılarak grubu taşıyan servis araçlarının ilerlemesi sağlandı. Kafile, iş makineleri eşliğinde güvenli bölgelere kadar yollarına devam etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar makine malzeme olsada az kar yağmiyoki bide tipi oldumu tamam insanın gücü bir yere kadar çok şükür eskisi gibi değil en ücra yerlere ambulans helikopterimiz kar küreme araçlarımız her şeyimiz mevcut alo dedinmi sağlık ekipleri canlarını hiçe sayarak geliyorlar Allah razı olsun milletimizden devletimizden mahsur kalanlara çok geçmiş olsun
    Cevapla
  • Murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Urfada adam akıllı karla mücadele yok.Kar yağınca yollarda kaza yapan yapana.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Urfada 20 yılda bir o da birkaç santim kar yağar ve bir gün kalmaz. Neyin kafasını yaşıyorsun. Bahsi geçen karacadağ Siverek'te ve yaklaşık 2000 rakım normalde de yerleşim yeri yok. Bilip bilmeden boş yorum yapıyorsun.
    Cevapla
  • Dbakırlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu kar sevdalılarına diyecek söz bulamıyorum..yazık günah yaa ne gerek var maceraya şimdi birşey olsa yazık değilmi size..inşallah kimseye bişey olmaz
    Cevapla
  • canan 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tez zamanda kurtulmalarını nasip etsin...
    Cevapla
  • akil 7 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor