Erdoğan'dan CHP ve HDP seçmenine çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'dan CHP ve HDP seçmenine çağrı!
Erdoğan'dan CHP ve HDP seçmenine çağrı!
GİRİŞ 19.02.2017 17:04 GÜNCELLEME 19.02.2017 17:42
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Adıyaman’daki toplu açılış töreninde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece AK Parti’ye gönül veren kardeşlerimin değil, sadece MHP’li kardeşlerimin değil, CHP ve HDP’ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine evet demesini bekliyorum" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

CHP VE HDP'LİLERDEN DE 

"...Sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim değil Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim değil, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' demesini bekliyorum. Bu reform farklı, burada bütünleşeceğiz, toplanacağız. Çünkü bu sistem, şu veya bu partinin, şu veya bu şahsın değil 80 milyonun tamamının geleceği içindir

Şu noktayı özellikle belirtmek istiyorum. Muhalefet, sandığın rengini gördüğü için tezlerini anlatmak yerine yalan yanlış bilgilerle insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine niçin karşı çıktıklarını izah edemedikleri için milletimizi kutuplaştırmaya, süreci ısrarla rejim tartışmalarına çekmeye gayret ediyor. Niçin itiraz ettiklerini izah edemedikleri için süreci rejim tartışmalarına çekmeye çalışıyor. Beyefendiler polemik yapmaktan siyaset yapmaya fırsat bulamıyorlar. 

Kürt kardeşlerimizin yarasına çare olmak yerine bölücü örgütün yanında yer alıyorlar. Sandıktan kaçanlarla, milli iradeye teslim olanlar ortadadır. Bunlar sandıktan evet çıkarsa milletin karşısına nasıl geçeceklerini bilmiyorlar. Bunları millet korkusu sardı. Korkunun ecele faydası yok. 16 Nisan'da evet çıkacak. İşte o zaman maskeler düşecek, gerçek yüzler ortaya çıkacak. Kendine güvenen bu er meydanından niye kaçsın? 

NİÇİN BEKLEYELİM?

Türkiye 2007 yılındaki anayasa değişikliğiyle yönetim sistemini değiştirme yolunda ilk adımını attı. Biz bu tercihi bir reformla derli toplu hale getiriyoruz. Göz göre göre gelen bir tehlikeyi önlemek için 1960'da, 1980'de olduğu gibi darbeye maruz kalmayı, ekonomik kriz yaşamayı niçin bekleyelim? Biz ülkemizin yaşadıklarından, başımıza gelenlerden gereken dersi çıkardık. Bu talebimiz yeni değil. Çok uzun zamandır tüm gücümüzle ülkemize yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim sistemi kazandırmak için mücadele ediyoruz. Şartlar şimdi uygun hale geldi.

"ÇİFT BAŞLILIK SÜRDÜRÜLEMEZ HALE GELDİ"

Gerçekten demokrat olan herkes bu ülkede yüzde 50+1 ile işbaşına gelecek cumhurbaşkanının, sorumluluklarını yerine getirme dışında başka gayreti olmayacak olduğunu bilir. Tek adamlık CHP'nin işidir. Bunlar tek parti döneminde il başkanlarını vali yapmışlardır. Basireti bağlananlara, öfkesi aklının önüne geçenlere yapacak bir şeyimiz yok.

Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'a Anayasa kitapçığı fırlatmasıyla ülkenin nasıl krize girdiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanı'nın doğrudan halkın seçmesiyle bu çift başlılık sürdürülemez hale geldi. Şimdi iki icra sistemi birleşiyor. Biz bir sistem inşa ediyoruz. Biz bu sistemi ülkemizin istikrarı ve huzurun teminadı olarak istiyoruz. Artık gençler parlamentoya gidiyor. Seçme yaşı 18, seçilme yaşı 30. Bastırdık 25'e indirdik. Yetmez dedik, şimdi 18. Bunlar garip; zor olan seçmektir, seçilmek kolaydır. Biz gencimize inanıyoruz. Artık gençler yönetimde söz sahibi olacak. Gençleri kabineye layık görmeyenler şoke olacaklar şoke.

YORUMLAR 74
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Hdp vs. terör örgütlerinin peşinden gitmeyin yoksa herşeyinizi kaybedersiniz,bir avuç terör örgütüne inanıp ülkenize kafa tutmayın,devlet tokatı bir vurdumu yok olur gidersiniz...
    Cevapla
  • necmi 7 yıl önce Şikayet Et
    samet..fesh etme yok..karşılıklı seçim var..ve şartlara bağlı..maddeleri oku..aslında c.başkanının seçime bile gidemeyeceğini anlarsın..o madde meclisi güçlü kılıyor.
    Cevapla
  • tachiwaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet demeye çekinen vatandaşlar, binlerce çoluk, çocuk,genç,yaşlı, kadın,Asker ve Polisleri acımadan katleden teröristler de Hayır diyor, buna ne diyeceksiniz peki. Bu teröritler Evet demiş olsa ben Hayır derim, Hayır demiş olsa Evet derim. Yeter ki bu teröristlerin istemediği şeyi biz vatandaşlar isteyelim.
    Cevapla
  • konya 7 yıl önce Şikayet Et
    Politika bilmediğin icin böyle ezber konuşuyorsun ne dersende ama terorist hayır dediği icin ben evet diyorum yanlış bu işe tororu karıştırma ahmedi mehmedi karıştırma şimsi ben ne küpe ne dövme ne albem ne bayrak takrım kulanırım maske yapmam şimdi ne müslüman ne de türk bir bayrak takar iki kelime bismillah Allah der ve koyun gibi sizi bayıra salar dine renge ırka bayrağa bakmayacan kalaktere bunda torpil varmı rüşvet varmı insan ayırma kutuplaşma varmı kendi cocuklarına akrabalarına cıkarsağlamak varmı yokmu bunlara bakacan itikata bakacan Allah demekle elhamdülllah demekle olmaz itikat niyet kalektere nakmaklazım
    Cevapla
  • Murat Sahin 7 yıl önce Şikayet Et
    bazilari safligindan midir, bilgisizliklerinden midir, milleti yanlis algilarla, süslü yalanlarla kafa karistirmak istemelerinden midir...... bi eyalet sistemi tutturmus gidiyorlar. birakin bu ayaklari. EYALET SISTEMI YOK!!! Meclis kararlari cumhurbaskaninin kararnamelerinin üzerinde olacak. yani milletvekillerinin kararlari cumhurbaskaninin üzerinde. diktatörlük, sultanlik, krallik, tek adamlik yok. cift baslilik, koalisyon dönemleri, erken secimler hepsi tarih oluyor. ALLAH RIZASI ICIN DOGRUYU SAVUNUN!!!
    Cevapla
  • samet 7 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemi bana şu yönden mantıksız geldi: mesela %51 ile bir c.başkanı seçiyoruz fakat bu c.başkanı milletin %100ü tarafından seçilmiş katılımı daha yüksek meclisi feshedebiliyor. burada adaletsizlik var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı