Bakan'dan korkutan açıklama: İstanbul'da deprem...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da olası bir depremde felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 20.02.2017 05:48 GÜNCELLEME 20.02.2017 09:55
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen ’Gelecek Kayseri’de’ temalı geleneksel ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ve KTO üyeleri katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yaşadığım büyüdüğüm yerde rabbim bana hizmet etme imkanı verdi. 20 yıl belediye başkanlığı yaptım ve vicdan rahatlığı ile ayrıldım. Şimdi ise bana görev verdiniz. Görevimi yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"İSTANBUL'DE DEPREM OLURSA FELAKET OLUR"

Bir yandan Türkiye’yi depreme hazırlamaya çalışıyoruz. 6’nın üzerinde son yüzyılda 60’a yakın deprem olmuş. 82 bin insan ölmüş. Özellikle ülke için Marmara depremi çok tehlikeli. İstanbul’da deprem olursa felaket olur. Bilim adamları en geç 2030’a kadar Marmara’da deprem olacağını ve en az 7,2 şiddetinde olacağını söylüyor. Buna hazırlık mıyız? Değiliz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnşallah insanlarımızın rahat etmesini istiyoruz. Kadere eyvallah diyorum ama bunun çaresi de hazırlıklı olmaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 20
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'un altında ölü fay hatları var ana fay hatları Marmara denizi,adaların güneyinde bulunmaktadır buralarda olabilecek şiddetli depremler İstanbul'a etki edebilir,direkt İstanbul merkez üslü deprem olmaz ancak yakınlarda olacağından tehlikeli olur.
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    uyarı değil önlem alın bizde biliyoruz
    Cevapla
  • eeee 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın ya direk bir yasa çıkarmaları lazım nerde boş arazi varsa hemen bina dikiyorlar bunu yasaklayacan eski binaları yık terkrar yap diyecen birde 5 sene böyle devam edecek ondan sonra devam nereye yapıyorsan yap...
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Eski binaları yıkıp yeniden yapacak parayı vatandaş nereden bulacak. Millet karnını zor doyuruyor. Bir de mahkemelik olursa temyiz memyiz derken 10 sene geçer.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Akili milletwekilimiz war Kayseri kayseri
    Cevapla
  • cumali 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul depremine en büyük haırlık istanbulu sanayi şehri olmaktan çıkarmakla olur ayrıca nüfs sorunu da yeniden gündeme gelmeli ticareti sanayiyi ve nüfusu orta anadoluya pompalamak gerekiyor acilen bu yapılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu