Terör için bahar planı

Hükümet, hava koşullarının düzelmesiyle terör olaylarının yoğunlaşmasını önlemek için bir dizi planı aynı anda hayata geçirecek.

Terör için bahar planı
Terör için bahar planı
GİRİŞ 20.02.2017 09:17 GÜNCELLEME 20.02.2017 09:19
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Terör örgütleri DEAŞ ve PKK’ya öncelikli olarak yapılacak operasyon, kırsal ve şehir olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kırsalda, terör örgütü PKK’nın gruplar halindeki hareketini önlemek için mücadele başlatılıyor. Şehirlerdeki takibi kolaylaştırmak için de plaka okuma sistemleri şehir içlerinde de uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı ve güvenlik bürokrasinin son haftalarda art arda yaptığı toplantılarda, terör örgütleriyle önümüzdeki dönemlerde yoğunlaştırılacak mücadelenin ayrıntıları ele alındı. Alınan bilgilere göre, başta PKK olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede birden fazla yöntem uygulanacak. Operasyonlarda insansız hava araçları (İHA) daha etkili kullanılacak. Jandarma ve Emniyet’te bulunan İHA’ların Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alınan yeni İHA’larla güçlendirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım devreye sokularak TSK’daki İHA’ların Jandarma ve Emniyet tarafından da etkin kullanmasıyla ilgili girişimlerin sonuç verdiği ve güvenlik güçleri tarafından kullanılan İHA sayıının 10’a çıkarıldığı öğrenildi. Küçük gruplar halindeki özel timin de teröristlerin bulunduğu bölgeye indirilmesi sürecinde bu İHA’lardan etkin olarak yararlanılacağı belirtildi.

ŞEHİRLERDE PLAKA TANIMA

Şehirlerde ise DEAŞ ve PKK mensuplarının takibinde halen devam eden önlemlere ilave olarak farklı yöntemler de uygulanacak. DEAŞ ve PKK ile mücadelede plaka okuma ve tanıma sisteminin çok önemli olduğu belirtiliyor. Bu sistemin Türkiye genelinde, tüm illerde yaygın olarak kullanılması için karar alındı. Takip edilen araçların genellikle şehir içinde kaybedilmesi gibi sorunlar yaşandığı, bunu önlemek için de plaka takip sisteminin öncelikle büyük şehirlerin merkezlerinde daha yaygın kullanılmasının amaçlandığı dile getirildi. Bu sistemin daha etkin hale getirilmesi durumunda, plaka tanıma sistemlerinin MOBESE’lerle daha senkrozine kullanılabileceği belirtildi. Sahte plaka, ikiz plaka ve aranan araçların tespitinin bu yöntemle kolaylaşacağı ifade edildi. Jandarmanın kurduğu sistem de bununla entegre edilecek ve tüm bilgilerin anında paylaşılmasına olanak sağlanacak.

81 ilde zaman zaman yapılan huzur operasyonlarının da belli günlerde ve belli saatlerde yapılmasından vazgeçilecek. Huzur operasyonları anında, farklı zaman ve sürelerde yapılacak. Teröristlerin şehirlere yerleşmelerine imkân veren, günlük ve kısa süreli ev kiralamaya önlem getirilecek. Bu tür kiralamaların önlenmesi için düzenleme yapılacak.

ÖZEL TİMLER KIRSALDA KALACAK

Terör örgütü PKK’nın özellikle kırsalda, son dönemlerde de Amanoslar, Toroslar ve Karadeniz’de görülen gruplarının etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürüyor. Bu operasyonlarda bilinen yöntemlerin yanı sıra PKK’nın bulunduğu kırsal bölgelere Özel Kuvvetler’den belli sayıda (10-12 civarında) timin indirilmesi ve gerekirse bölgede uzun süre kalarak ‘takip’ ve ‘etkisiz hale getirme’ operasyonlarını düzenlemesi planlanıyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 33
  • aaa 7 yıl önce Şikayet Et
    terör okullarda ders olarak okutulmalı milli güvenlik dersi olarak yoksa yeni nesil çok boş
    Cevapla
  • remo 7 yıl önce Şikayet Et
    asker polis kurucu ve mit birlikte koordineli çalışırsa düşman sinek bile giremezzzzzzzzzzz
    Cevapla
  • Yörük GURD 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu İHA'lar , ne 10'u ne 20'si ; 150-200.... taneye çıkarılmalı , bütün terör yollarında,dağlarda seyrusefer yapsın dursun.Askerin intikal yapması azalır , gözetleme artar.Canımız da yanmaz.
    Cevapla
  • vatansever manavgat 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah
    Cevapla
  • vatansever manavgat 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah oradaki halkın da sayesiyle iblisler yok olacaklar........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...