Kararsız 5 milyon kişi kim? Ünlü anketçi cevapladı

Son genel seçimi bilen tek isim olan Adil Gür, referandum anketlerindeki 'kararsızlar'ın üçte ikisini ev kadını, emekli, öğrenci ve işsizlerin oluşturduğunu açıkladı.

Kararsız 5 milyon kişi kim? Ünlü anketçi cevapladı
Kararsız 5 milyon kişi kim? Ünlü anketçi cevapladı
GİRİŞ 20.02.2017 09:45 GÜNCELLEME 20.02.2017 09:46
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Ünlü anketçi Adil Gür referandum sürecinde kararsız olanlarla ilgili çarpıcı analizlerde bulundu. Referandum sürecinin önemli sorularından biri: Kimdir bu kararsızlar, neden bu kadar önemli? Ünlü anketçi Adil Gür cevapladı. Gür, kararsızların üçte ikisini ev kadını, emekli, öğrenci ve işsizlerin oluşturduğunu açıkladı. İşte referandum un kaderini etkileyecek seçmen, tam da bu 5 milyon seçmen.

Adil Gür'ün 'Referandumun kaderini belirleyecek başlığı ile ele aldığı yazıdan önemli kısımlar şöyle;

KARARSIZLAR REFERANDUMUN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Yapılan kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki, kararsızlar bu referandum un kaderinde çok belirleyici. Eminim şu anda hem "EVET", hem "HAYIR" kampanyasını yürütecek profesyoneller mutfaklarında bu kararsızları etkileyecek iletişim metotları üzerinde harıl harıl çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde kampanyalar başlayacak, kimin ne kadar başarılı olacağını, gerek referandum sürecinde yapacağımız kamuoyu araştırmaları sonuçlarında, gerekse 16 Nisan akşamı ortaya çıkacak tabloda göreceğiz. Geçen haftaki yazımda referandum un kaderini belirleyecek 5 milyon seçmenden bahsetmiştim.

ÜÇTE İKİSİNİ EV KADINI, EMEKLİ, ÖĞRENCİ VE İŞSİZLER OLUŞTURUYOR

Araştırma verilerine baktığımızda, kararsızların çoğunluğunun kadın olduğunu görüyoruz. Yine araştırma sonuçlarında EV KADINLARININ %17.4'Ü KARARSIZ diye bir veri yayınlandı. Belki rakamlara baktığımızda bu sonuç bizim çok dikkatimizi çekmedi. Birbirinden üç beş puan farkla her meslek grubunda kararsızların olduğunu gördük ve dedik ki, toplumun her meslek grubunda birbirine yakın oranda kararsız var. Hâlbuki tabloyu tam olarak yorumlayabilmek için, Türkiye'deki seçmenin gerçek sayılarına bakmak lazım. Ülkemizdeki HER ÜÇ SEÇMENDEN YAKLAŞIK BİRİNİN EV KADINI olduğunu düşünürsek, ev kadınlarının %17.4'ü kararsız dediğimizde bahsettiğimiz rakamın büyüklüğünü daha iyi anlarız. Bahsettiğimiz %17.4'ün büyüklüğünü anlamak için şu tabloya bakalım; Tabloda da görüldüğü gibi,toplam kararsızlar içerisinde ev kadınlarının oranı %35.6. Biraz daha ileri gidelim; toplam kararsızların çalışma durumlarına baktığımızda kararsızların %64.6'sının çalışmadığını görüyoruz. Ev kadını, emekli, öğrenci ve işsizler toplam kararsızların yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde kampanyalar başlayacak, kararsızları etkilemek için "EVET" ve "HAYIR" kampanyasını yürütecek olanlar 16 Nisan tarihine kadar bu kitleyi etkileyebilmek için tüm performanslarını ortaya koyacaklar.

BU KİTLEYİ ETKİLEMEDE EV ZİYARETLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Bu kitleleri etkilemede ev ziyaretleri çok ama çok önemli. Kapı kapı dolaşıp Anayasa değişikliğinin ne getirdiğini veya ne götürdüğünü bu kitleye anlatabilme becerisini daha iyi kullanan, kararsızların kararlarının oluşmasında etkili olacaklar. Yıllardır yaptığımız kamuoyu araştırmalarında gördüğümüz en önemli sonuç, kararsızları etkilemede en doğru iletişim metodunun yüzyüze iletişim olduğunu görüyoruz. Bu nedenle verileri doğru analiz edip, seçmenle yüz yüze iletişimi doğru kuran ve ikna eden, kararsızlardan daha fazla oy alacak. Tabii kaş yapayım derken göz çıkarmamak kaydıyla...

YORUMLAR 33
  • vatandaş ist 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bencede evet hayaır yarışması çok zorlu ğeçecek karrasız çok var benim çervremde hiç sandıga bile ğitmeyecek insanlar var .bakıyorumda 60 70 rakamları . çok zor . neden bu millet vekili secimi degil belediye seçimi değil muhtarlık seçimi değil .kapı kapı dolaşmak .cesaret ister.örneğin benim annem 65 yaşında .hele diyor benim kapımı çalsınlar oy için onları kovacagım diyor .benim anamda osmanlı kadını .eskilerden .pariler kendi çevresini parti mensuplarını doyuruyorlar .altta kalan eziliyor ..
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    bence esnaf belırlıcek.evet cıkacak ama az bı farkla.buda sorunları getırecek
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    ben ne söylersem oçıkar yüzde 62 evet
    Cevapla
  • mustafa yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    evet hep beraber evet diyeceğiz bunun başka izahı yok ve ne için evet diyeceğimizi bilmiyoruz diyenlerede bu saatten sonra diyecek bir şeyimiz yok amma bazı vatandaşlarımız hükümet tarafından bazı konulardaki şahsi hırslarını referandumda hayırla kullanmak istiyor.ben bunlara bizzat şahit oldum.eğer siyasiler halkımıza referandumu çok iyi anlatabilirlerse evet çıkacağını tahmin ediyorum
    Cevapla
  • suskun44 7 yıl önce Şikayet Et
    muhalefetle yönetimsiz ..güçlü tek ve tam donanımlı yönetim sistemi için EVET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı