Yıkım sırasında yan dairenin duvarı delindi

İzmir'in Konak İlçesi'nde yıkımı devam eden binadan kopan kiriş, yan binadaki dairenin duvarını deldi. Sadece bir kişi bulunan evde kimse yaralanmadı.

Yıkım sırasında yan dairenin duvarı delindi
Yıkım sırasında yan dairenin duvarı delindi
GİRİŞ 21.02.2017 18:28 GÜNCELLEME 21.02.2017 18:28

Kahramanlar Mahallesi Akıncılar Caddesi numara 17'de bulunan binayla ilgili yıkılma tehlikesi olduğu gerekçesiyle bir süre önce yıkım kararı alındı.

5 katlı binanın yıkılmasına 2 hafta önce başlandı. İş makineleriyle başlayan yıkım sırasında yol güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Yıkılan binanın iki yanında bulunan yapıların arasına da çelik borular yerleştirilerek herhangi bir aksilik olmaması için önlem alındı. Ancak bugün de süren yıkım sırasında kaza başka bir noktada gerçekleşti.

Yıkım sırasında ekskavatör operatörünün kırmaya çalıştığı kiriş yerinden kurtularak yan binanın duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle 2. kattaki dairenin duvarı yıkıldı. Olayda, sadece bir kişi bulunan evde kimse yaralanmazken, yaşananların hemen sonrası, bir mahalleli tarafından görüntülendi.

Görüntülerde hiçbir güvenlik ekipmanı kullanmayan bir işçinin, duvardaki delikten yarı beline kadar sarkarak, kirişi düşürmek için balyozla vurması yer aldı. 

İki haftadır yıkımın devam ettiğini belirten mahalleli, gürültü ve toz nedeniyle sıkıntı çektiklerini söyledi. Önlemlerin de yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililerin gelerek yapılan yıkıma müdahale etmesini istedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!