Selahattin Demirtaş'ın cezası hakkında önemli karar!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezası hakkında karar verildi.

Selahattin Demirtaş'ın cezası hakkında önemli karar!
Selahattin Demirtaş'ın cezası hakkında önemli karar!
GİRİŞ 23.02.2017 11:07 GÜNCELLEME 23.02.2017 11:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan ve Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hakkında açılan 31 davan ilki sonuçlandı. 

Doğubayazıt 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçunu işlediğinin sabit olduğunu, suçun işleniş şekli, sanığın kastına dayalı kusurunun yoğunluğu, oluşan netice, suçun işlendiği yer ve zaman nazara alınarak Demirtaş'a önce 6 ay hapis cezası verdi bu cezayı daha sonra 5 ay hapis cezasına indirdi.

"SUÇA EĞİLİMLİ KİŞİLİĞİ VE PİŞMANLIK DUYMAMASI"

Mahkeme HDP Demirtaş'a verdiği 5 aylık hapis cezasını ertelememesi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasını ise, "Sanığın adli sicil kaydının ve UYAP sisteminin kayıtlı olduğu dosyalardan anlaşılan suça eğimli kişiliği, suç işlenmesindeki özellikler, sanığın işlediği suç ile ilgili herhangi bir pişmanlık göstermemesi ve bu suretle tekrar suç işleyeceğine ilişkin mahkememizde kanaat oluşturması sebebiyle sanık hakkında hükmün 5237 sayılı TCK'nın 51. maddesine göre ertelenmesine 50. maddesine görev Kısa Süreli Hapis Cezasının Seçenek Yaptırımların çevrilmesine ve 5271 sayılı TCK'nın 231. maddesine hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına" diye gerekçelendirdi.

 

 

YORUMLAR 9
  • Ozgur ata 7 yıl önce Şikayet Et
    500 yil olsaydi daha iyiydi. Neyse madem elimizde simdilik 5 ay var, oyleyse dans!
    Cevapla
  • Diyar 7 yıl önce Şikayet Et
    5 ay cezami olur adam suç makinası
    Cevapla
  • Yok 7 yıl önce Şikayet Et
    5 ay mı dalgamı geçiuor bunlar .
    Cevapla
  • gerçek bu 7 yıl önce Şikayet Et
    kobani eylemlerinde ,demirtaşın emriyle 40-50 masum insan vahşice pkklılarca katledildi. mahkeme bu suçu görmedi galiba...gerçek adalet nerede....galiba ahirette...
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah yok mu şu ülkemizde ki adaletsizlik... Gerçekten canımı yakıyor. Aç perişan bir garip karnını doyuracak kadar birşeyler çalar yüz kızartıcı suçtan 20 - 30 yıl hapis yatar bir yandan da ülkeyi yıkmaya çalışan birine 5 az ceza verilir.!!! Neyse ki ALLAH'ın adaleti de var. O en adil hükmünü verecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"