Gizli tanık: PKK'nın 15 Temmuz'dan haberi vardı

Siirt'te, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski asker 320 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK ve FETÖ'nün ortak hareket ettiği ortaya çıktı.

 Gizli tanık: PKK'nın 15 Temmuz'dan haberi vardı
Gizli tanık: PKK'nın 15 Temmuz'dan haberi vardı
GİRİŞ 22.02.2017 12:49 GÜNCELLEME 22.02.2017 15:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı  Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu ve Eruh 2. Komando  Tabur Komutanı Yarbay İsmet Cehreli ile İl Jandarma Komutan Yardımcısı Necati  Metin'in de aralarında bulunduğu 120'si tutuklu 320 kişi hakkında hazırlanan  iddianame, Siirt Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütleri PKK ve FETÖ'nün ilişkisi ile PKK'lı  teröristlerin günler öncesinden darbe girişiminden haberdar olduğu gizli tanık  ifadesiyle ortaya çıktı.

PKK'LI TERÖRİSTLER 'DARBE OLACAK' DEDİ

İddianamede, sanıklardan gizli tanık "Çoban Yıldızı"nın ifadeleri  detaylı yer aldı. Söz konusu gizli tanık 14 Temmuz günü Pervari ilçesinde yaylada  hayvan otlatırken yanına PKK'lı iki teröristin geldiğini belirtti.

Teröristlerin, kendisine şehir merkezinden gelip gelmediğini sorduğunu  aktaran gizli tanık ifadesinde şunları kaydetti:

"Geldiğimi söyledim. Siirt'te bir gelişme olup olmadığını sorunca her  şeyin normal olduğunu söyledim. Televizyon izleyip izlemediğimi,  Cumhurbaşkanımızın televizyona çıkıp çıkmadığını ve konuşup konuşmadığını  sordular. Sonrasında, iki gün sonra televizyonları izlememi, iki gün sonra  ülkenin karışacağını ve Cumhurbaşkanı ile Başbakanın öldürüleceğini ve ülkede  darbe yapılacağını söylediler."

YORUMLAR 7
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Dağdaki PKK'lı bilirken MİT niye bilemedi. Bu nasıl istihbarat. Sağır sultan ve devletin dışında herkesin haberi varmış.
    Cevapla
  • elemançini 7 yıl önce Şikayet Et
    Buda devletin ayını teröristin bile haberi var ama koskoca Türkiye Cumhuriyeti nin haberi yok.
    Cevapla
  • tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    köydeki solcuların bile haberi vardı
    Cevapla
  • uyan 7 yıl önce Şikayet Et
    solcu maskeli fetöcüler olmasın
    Cevapla
  • huzayfe 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda sabah namazına yarım saat kala, pkk karakola roketle saldırdılar. sabah o mahallede dışarı çıkma yasağı ilan edildi. polis özel harekat mahalleyi çepeçevre kuşattı. (burdan anlayın artık,pkknın darbeden haberdar olduğunu) 15 temmuzda valiliğin önündeydim, sadece 4-5 polis vardı. valiliğin önünde yüzlerce asker vardı. özel harekatı bu sayede devre dışı bırakmayı başarmışlardı. ALLAHA hamd olsun geçit vermedik
    Cevapla
  • huzayfe 7 yıl önce Şikayet Et
    binlerce mermi sıktılar ama kaçmadık direndik,çünkü şehadeti göze alıp çıkmıştık. ALLAH o gün korkuyu kalbimizden çıkarmıştı. ALLAHa hamd olsun
    Cevapla
  • Kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Lan hiç mi allahınız yok astsubaylık bile bizim hayalimiz şu rütbelere bak nasıl ihanet ettiniz o rütbeyi hayal görmek bile imkansız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi