HAC kuralarının çekileceği tarih belli oldu

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adaylarını belirlemek için 24 Şubat Cuma günü Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda kura çekilecek.

HAC kuralarının çekileceği tarih belli oldu
HAC kuralarının çekileceği tarih belli oldu
GİRİŞ 22.02.2017 15:49 GÜNCELLEME 22.02.2017 15:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bu yılki hac için 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacağı kura, saat 15.00'te Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda bilgisayar ortamında basın ve kamuoyuna açık yapılacak.

Kura sonuçlarına aynı gün saat 23.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Kurada kesin kayıt hakkı elde edenler, 27 Şubat-10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

2017 yılı haccına müracaat eden şehit yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak.

Hac çıkışları 31 Temmuz-26 Ağustos, dönüşleri ise 5-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. Hac kesin kayıt işlemleri ve hac konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama ilerleyen zamanlarda yapılacak.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle il ve ilçe müftülüklerince Nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.

YORUMLAR 8
  • A,A 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden saat 15 saat 10 çekilsin erken saatde mutlu veya başka bir seneye umutuyla allah izin verirse yaşayalım inşallha ben diyanete güveniyorun
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim 10YIL OLDU KATSAYIM %100 Yaş 49 du 59 oldu torpil varsa bunun vebalinden kim sorumlu öncelik sırası diye bir durum vardı şimdi herkes kuraya giriyor biz 2008 tarihli hacı adaylarına sıra gelince bu sistem ortadan kalktı. 45.000 kişi kalmıştık bu senede umutla bekliyoruz hadi hayırlısı yaaaaa nasip.
    Cevapla
  • Enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet İşleri Başkanlığından ricam ŞEHİT yakınları hacca ücretsiz gitsin.
    Cevapla
  • qwe 7 yıl önce Şikayet Et
    diyanet işleri de hacc paralarında fahiş artışı geri çeksin. dolardan tl ye geçtiler fırsat bu fırsat deyip parayı 2 katına çıkardılar.
    Cevapla
  • Osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet.parasi bol olan kisileri kuraya tabii tutuyor sanirsam . Her ne hikmetse lüks sinifi haci adaylari kurada cok cikiyor .nekadar ekmek okadar köfte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?