Türkiye'ye ağır sözler! 15 Temmuz gecesi...

Ankara’dan İran’a yönelik yapılan açıklamalara tepki gösteren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türk yetkililerini “kadir bilmez” olarak tanımladı.

 Türkiye'ye ağır sözler! 15 Temmuz gecesi...
Türkiye'ye ağır sözler! 15 Temmuz gecesi...
GİRİŞ 23.02.2017 13:23 GÜNCELLEME 23.02.2017 13:29
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Resmi nitelikli İran Gazetesi’ne konuşan Zarif, Münih Güvenlik Konferansı’nda Türkiye, Suudi Arabistan ve İsrailli yetkililerin İran hakkında kullandığı söylemlere sert bir dille tepki gösterdi. 

BEKLEMİYORDUK!

Zarif, “Biz bölgedeki sorunların çözümü için işbirliğinden bahsederken birileri çelme atıyor. Çelme atmak güçlülerin işi değil. Bölgede başarılı olamayanlar Trump’ın politikalarına yön vermek amacıyla yaygara koparmaktalar. İsrail bunu yapsa anlarız da komşularımızın böylesi bir tavır içinde olmasını beklemiyorduk.” dedi.

DARBE GECESİ SABAHA KADAR UYUMADIK!

Bakan Zarif, “ Türkiye hükümetindeki dostlarımız İran’ı mezhepçilikle suçluyorlar. Onlar, acaba Şii olmayan hükümetleri için darbe gecesi sabaha kadar uyumadığımızı hatırlamıyor mu? Sevgi saygı içinde olanlara karşı kadir bilmezler ” diye konuştu.

Zarif, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın bölgenin etkin iki gücü olsa da bölge politikalarının çıkmaza girdiğini ileri sürdü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 61
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünya saltanatı,maddiyati icin her tür takiye,fitne ,fucur yapan maneviyatsizligi ile meşhur iran
    Cevapla
  • aleyna 7 yıl önce Şikayet Et
    Sahabeye bile sevgi saygıları yok bize mi okacak
    Cevapla
  • ebru 7 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepleri sahabelere karşi bile hakaret, nefret ve ayrımcılık üzerine kurulu bize karşı mi sevgi ve saygıları varmış, mezhepçi degillermis.duruşuna bakın...
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece izledi ama yaninda olarak değil, karşısında.
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye abd den kurtulmalı. Tezgah büyük senaryo aynı
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ABD den kurulmalı ABD sadece iran dostu olmalı. İran ABDnin yaninda olunca sorun yok trkye olunca sorun çok.neden bu kadar trkye -abd-israil ilişkilerini bahane edip Türkiye ye karşı kullanıyorsunuz çünkü iran sinsi ve munafikca işbirliği yapıp sizden gizliyor iliskilerini,trkye ise açık ve net
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık