DİTİB’de üst düzey istifa!

İmamlara yönelik casusluk iddiaları nedeniyle üzerindeki siyasi baskılar artan DİTİB’de Eyalet Birlikleri Koordinatörü Murat Kayman istifa etti.

DİTİB’de üst düzey istifa!
DİTİB’de üst düzey istifa!
GİRİŞ 23.02.2017 17:22 GÜNCELLEME 23.02.2017 17:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İmamlara yönelik casusluk iddiaları nedeniyle üzerindeki siyasi baskılar artan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Eyalet Birlikleri Koordinatörü Murat Kayman istifa etti. Aynı zamanda DİTİB’in Kuzay Ren-Vestfalya eyaletinin Yönetim Kurulu’nda olan Murat Kayman, DİTİB’den ayrıldığını kendi blogundan duyurdu. Kayman Almanca yaptığı açıklamasında “DİTİB’deki tüm yol arkadaşlarıma çok farklı ve ilginç bağlamlarda, her zaman kolay olmayan, ama yapıcı ve verimli işbirliği için teşekkür ediyorum ve DİTİB’e gelecekte başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Derhal geçerli olmak üzere kendisini sadece üyesi olduğu diğer derneğin hukuki işlerine adadığını bildiren Kayman, DİTİB’deki Eyalet Birlikleri Koordinatörlüğü görevinin yanı sıra eyaletteki İslam Diyalog Forumu ve federal çaptaki politik görüşmelerden de geri çekildiğini duyurdu. Daha öncesinde ise Kölner Stadt-Anzeiger ve Rheinische Post gazeteleri Kayman’ın istifasını duyurmuş ve bu istifayı “DİTİB’in Ankara ile bağlarını daha da güçlendireceğine bir işaret” olarak yorumlamışlardı. Haberde, Kayman’ın DİTİB içerisinde, Türk devletinden yapısal bir ayrılığı savunan çizginin temsilcilerinden biri olarak kabul edildiğine yer verilmişti.

 

YORUMLAR 1
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Dinini savunmak karsisinda neyle korkutuldu bilemem ama olsende lslam ugruna olecek insan.. Boyle dunyalik tehditlerle gorevden cekilen yarin diretmeyle dinden cikmaz mi.. Allah ugruna olmek onun dinini korumak ugruna olmek ne buyuk seref..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu