FETÖ'cü darbecilerin yeni taktiğine dikkat!

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili başlayan iki önemli davada yargılanan FETÖ'cülerin ifade taktiği ortaya çıktı.

FETÖ'cü darbecilerin yeni taktiğine dikkat!
FETÖ'cü darbecilerin yeni taktiğine dikkat!
GİRİŞ 24.02.2017 09:26 GÜNCELLEME 24.02.2017 09:27
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili iki önemli davada darbe girişiminde bizzat yer almış, silah kullanmış eski askerlerin yargılanmasına başlandı.

VERDİKLERİ İFADELERE DİKKAT

Davalardan birisi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirme girişimiyle ilgili. ÖKK’yı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak, FETÖ’nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili bu dava Ankara’da görülüyor. İkincisi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele darbe gecesi saldırı düzenleyen darbeci 47 kişinin yargılandığı Muğla’da görülen dava. Dört gündür görülen iki davada da sanıkların ifadeleri dikkat çekiyor. Hepsi darbe girişiminin ardından gözaltında, sonrasında savcılık ve mahkemede söylediklerinin tersine açıklamalar yapıyorlar.

İNKAR STRATEJİSİ

 FETÖ’cü darbecilerin savunmalarında ortak noktalar şunlar;

-Polis ve jandarma ile savcılıkta soruşturma aşamasında verdikleri ifadeleri reddediyorlar.

-Tamamına yakını darbeye değil terör operasyonuna gittiklerini söylüyorlar. -Çatışmaya girmiş ve silah kullanmış olmalarını, darbecileri önleme görevi olarak anlatıyorlar.

-İspatlanmış hatta itiraf etmiş olsa dahi FETÖ örgütü bağlantısını reddediyorlar.

-Kendilerine verilen emri yerine getirdiklerini vurguluyorlar.

-Sorumluluğu ölmüş kişiye atıyorlar.

-Bazıları sorumluluğu halen görevde olanların üzerine atıyor.


YALAN EN BÜYÜK SİLAHLARI

Bunun bir savunma taktiği olduğu ve bundan sonraki darbe girişimi davalarında da benzer ifadelerin ortaya çıkması bekleniyor. Bu savunma biçimi örgütün olmadığının değil tersine örgütün varlığının delilidir. Benzer yöntemi diğer darbe davalarında da görülebilir. Düşünün “darbe yapmaya gidiyorduk” diyen sadece bir kişi çıktı.

HALEN GÖREV OLANLARA SUÇ ATIYORLAR

En ilginç noktalardan birisi ise halen görevde olanları suçlama. Mesela darbe girişimindeki en aktif kişilerden olan SAT Tim Komutanı Yüzbaşı Özay Cödel, kendisine emri halen görevde olan SAT Komutanı Mustafa Turan Ecevit’in verdiğini iddia etti.

Peki “Kim bu Mustafa Turan Ecevit?” Ecevit, FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan Poyrazköy davasında 7.5 ay Hasdal Askeri Cezaevi’nde kalan ve müebbet hapis istemiyle yargılanıp beraat eden kişidir. İşte o yüzden FETÖ’cülerin ifadelerini okurken izledikleri taktikleri iyi bilmek gerekiyor. Bu örgütün en önemli silahı yalandır çünkü.

Bilgileri Nedim Şener köşesinde paylaştı.

YORUMLAR 84
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Hepisini asın idam istiyoruz mahkemelere güvenmiyorum çoğu bunlardan.
    Cevapla
  • Yasar 7 yıl önce Şikayet Et
    Sorgusuz İdam diyenler karşınızda istiklal mahkemeleri yok ben yaptım diyen hiçbir suçluda yoktur (istisnalar hariç) hakimler yalanlara kanmadan araştırıp en doğru kararı vereceklerdir inşaallah
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzu hatırlayın.Ülkemize ve bizlere ne acılar yaşattılar.Şimdi ise bu yalanlarına mı göz yumacağız.Esnemek yok.Bunlar katil ve vatan haini.
    Cevapla
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne soruşturuyorsunuz... idam nerde idam. ikinci 15 temmuzumu bekliyorsunuz?
    Cevapla
  • Yargılamayın demek 7 yıl önce Şikayet Et
    Adalet ile yargılamadan asın diyenler, bence siz davanızı kirletiyorsunuz. Suçlu olan zaten adaletten kaçamaz. Ama adalet olmazsa masumları kurtaramazsınız. Bir insanın hayatı için bile kurunun yanında yaşta yanar diyemezsiniz. Masum bir insan için bile adil yargılama olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün