Kritik ismin telefonundan ByLock çıktı!

Eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mehmet Ergenoğlu'nun telefonunda, terör örgütü mensuplarınca haberleşmede kullanılan ByLock uygulaması bulundu.

Kritik ismin telefonundan ByLock çıktı!
Kritik ismin telefonundan ByLock çıktı!
GİRİŞ 24.02.2017 14:55 GÜNCELLEME 24.02.2017 14:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mehmet Ergenoğlu hakkında, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

17-25 Aralık sürecinde İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ergenoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

FETÖ'nün kuruluşu, amacı, yapılanması gibi bilgilere yer verilen iddianamede Ergenoğlu'nun, darbe girişiminin ardından 17 Temmuz'da kamu görevinden uzaklaştırıldığı ve tutuklandığı kaydedildi.

İddianamede, Ergenoğlu'nun, FETÖ/PDY'ye müzahir kişilerin haberleşmede kullandıkları ByLock uygulamasını kullandığı öne sürülerek, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması istendi.

7.5 YILDAN 15 YILA KADAR CEZA

Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nda "silahlı terör örgütü üyeliği" suçu için 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis öngörülüyor.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığından 2013 yılında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine atanan Ergenoğlu, 1988'de Kayseri Valiliğinde kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Akıncılar, Dargeçit, Arguvan, İpsala, Alaplı kaymakamlıklarının ardından, 2003'te mülkiye müfettişi olarak atanan Ergenoğlu, 2007'de teftişle ilgili iş ve işlemlerden sorumlu Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • akil 7 yıl önce Şikayet Et
    ise bak. zamaninda imlerin canini yakti orgutten degil diye allah bilir. haysiyetini satmis adamlar. onursuz yasamak nasip olmasin bize insallah.
    Cevapla
  • haçlıSAVAR 7 yıl önce Şikayet Et
    beyler bu fetö işinin şakaya gelir yanı yok adam yahudi adam kardinal. adam israili alkışlıyor. adam papanın elini yalıyor ve hala içerde FETÖCÜLERE yada vatana ihanet edenlere ne ceza verileceği belli değil. ASIN ŞUNLARI. İşin içinde abd ve nato var. almanya var. ingiltere var. fetö BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI. görünmeyen daha 10 tutuklananların 10 katı HAİN var ve o hainler KIRMIZI ELBİSE İLE MAHKEMEYE ÇIKARILMALI takım elbise ile değil. hatta DEAŞÇILARDAN Turuncu elbise bile alınabilir. adamlar HAİN ve CEZALARI İDAM olmalı. daha ne duruyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!