Türkiye'den Yunan Bakan'a cevap! Kaçtınız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın Hulusi Akar’ın Kardak adasına gitmesiyle ilgili olarak "İstese bile adaya çıkamazdı." sözlerine cevap geldi.

Türkiye'den Yunan Bakan'a cevap! Kaçtınız
Türkiye'den Yunan Bakan'a cevap! Kaçtınız
GİRİŞ 24.02.2017 15:48 GÜNCELLEME 24.02.2017 16:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türk askeri kaynakları, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın , Kardak kayalıkları bölgesine giden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarına yönelik, “İsteseler bile adaya çıkamazlardı. Çünkü biz önlemlerimizi almıştık” açıklamasıyla ilgili, “Yunan Bakan’ın açıklamalarının içi boş, kamuoyuna yönelik söylemden ibaret. Seyir sırasında Türk Sahil Güvenlik Botunu gören Yunan botu hemen bölgeden kaçtı” bilgisini paylaştı.

YUNAN ASKERLERİ KAÇTI!

Türk askeri kaynaklarının olayla ilgili yaptıkları değerlendirme şöyle:

“Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın açıklaması klasik Yunan mantığıyla savrulmuş, tamamen içi boş, iç kamuoyuna yönelik, seviyesiz bir söylemden öte değildir. Orgeneral Akar, Kardak kayalıklarında incelemelerini yakın mesafeden ve yeterli süre ile gerçekleştirmeyi müteakip bölgeden ayrılmıştır. İnceleme esnasında uzakta bulunan Yunanistan’a ait bir adet küçük sahil güvenlik botu yaklaşma niyeti göstermiş ancak hareketine başlayamadan Türk sahil güvenlik botuyla, Yunan botuna müdahale edilmiştir. Bunun üzerine Yunan sahil güvenlik botunda bulunanlar Türk Sahil Güvenlik botunu görünce sözde dostluk mesajı vermek istercesine el sallamaya başlamışlar ancak Türk botunun üzerlerine gitmeye devam etmesinden korkmuş olacaklar ki geri dönerek tam yol bölgeden kaçmış, uzak bir mesafeden izlemeye devam etmişlerdir. Bir daha da bölgeye yaklaşma cesareti dahi gösterememişlerdir. Dolayısıyla bölgede Orgeneral Akar’ın ziyaretine engel olabilecek yetenekte ve nitelikte kuvvet, olayın başlangıcından sonuna kadar hiç bulunmamıştır. Kaldı ki, Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından her ihtimal göz önünde bulundurularak gerekli tüm tedbirlerin alındığının bilinmesinde de ayrıca fayda bulunmaktadır. Yunanistan Dışişleri Bakanı tarafından yapılan bu içi boş açıklamanın kendi kamuoyunu rahatlatıcı mahiyette politik bir söylem olduğu, söz konusu bakanın ne olaydan ne de orada bulunmaya çalışan ama kaçan denizcilerinden haberinin dahi olmadığını göstermektedir.” 

HÜRRİYET

YORUMLAR 8
  • Iman 7 yıl önce Şikayet Et
    1.Bunca sorun varken oraya gitmeyecektin. 2.İlla da gitmek istiyorsan Kandile gidecektin.3.Eğer gittiysen geri donmeyecektin. Sultan Selim doğuda azginlik yapan capulculari üç bin kilometre kovaladı ama hiç geri dönmeyi düşünmedi.General olmak tarihle olur.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Iste bu yunanlilar kimki o aciklamayi yapabilir cevap mukemmel s400 leride alalim bulunsun elimizden uzun menzilli silahimiz var fakat diger ulkelerin yaptiklarindan da alalim hem kullanir hem inceler kendimizi bu alanda daha da gelistirebiliriz. Bu devlet sayesinde cok sukur milli savunma sanayimizi yuceltiyoruz durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Evlad_i Osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, gercekten cok güzel cevap verilmiş. Eğer yunanda utanma duygusu varsa şimdi yerin dibine girmiştir
    Cevapla
  • Ugur 7 yıl önce Şikayet Et
    Utanmak= haya Haya imandandır. Imanı yoksa utanmaz...
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK kuvvetlerimize bize anlattıkları ve içimizi güldüren bu olaydan dolayı teşekkür ederiz . gururumuz türk silahlı kuvettleri ve şerefli vatan erleri...
    Cevapla
  • mtf 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim evin yaramaz çocuklarıdır kendileri, bırakın biz yeniden gelene kadar kendi çaplarında devletçilik oynasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi