15 erkeğin arasında tek kadın!

Karabük'te 27 yaşındaki Saime Demirtaş, 1.5 yıldır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ekibinde 15 erkek meslektaşı ile kaçak avcılara karşı yaban hayatı koruyor.

15 erkeğin arasında tek kadın!
15 erkeğin arasında tek kadın!
GİRİŞ 25.02.2017 16:07 GÜNCELLEME 25.02.2017 16:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Bölümü mezunu Saime Demirtaş, 1.5 yıl önce Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı. Av koruma memuru Demirtaş, 15 erkek meslektaşı ile birlikte zor arazi şartlarında yaban hayatı korumak için Kaçak avcılara karşı mücadele veriyor. Demirtaş, kış koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakma, yaralı bulanan hayvanların kurtarılması, tekrar doğaya salınması çalışmalarında da aktif görev alıyor.

Demirtaş ayrıca, avlanmanın yasak olduğu 499 hektarlık alana sahip Sırçalı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarının durumlarını tespit edebilmek için dürbünle gözlem yapıyor.

'AVCILAR KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERİYOR'

16 kişilik av koruma ekibinde tek kadın memur olarak çalıştığına dikkat çeken Demirtaş, "İnsanlar bunu bazen yadırgayabiliyor. Ama biz kadınların her yerde olabileceğini gösteriyoruz. İnsanların tavrını ve davranışını önceden sezemiyorsunuz. Özellikle erkekler av sırasında beni gördükleri zaman önce kendilerine bir çeki düzen veriyorlar. Küfürlü ve argo konuşma olmuyor. Tabii bunun aksi durumları da meydana geliyor. Ama genellikle daha güzel davranıyorlar, daha olumlu yaklaşıyorlar. Böyle olunca işimiz biraz daha hafiflemiş oluyor" dedi.

'DOĞAYI KENDİMİZ İÇİN KORUMALIYIZ'

Demirtaş, yaban hayvanlarını doğada gördükten sonra yaban hayatına bir kez daha bağlandığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Ormana baktığınız zaman yaban hayatını göremiyorsunuz. Ormanın derinliklerine gittiğiniz zaman hayvanlarla karşılaşma imkanınız var. Bunun için yaban hayatını tanıtmak bizim görevimiz. Tanıtmak için de kendimizin görmesi gerekiyor. Hayvanları gözlemlemek, zor arazi şartlarındaki yorgunluğumuzu alıyor. Yaban hayvanlarını görmek bizim için büyük bir şans. Onları koruma içgüdüsü bizde o zaman daha da artıyor. İnsanların da doğayı tüketim aracı olarak görmemesi gerekir. Çünkü doğanın bize ihtiyacı yok. Biz insanların doğaya ihtiyacı var. Doğayı kendimiz için korumak zorundayız. Yaban hayvanlarına bakış açısı değişmeli. Bunun için eğitimlerimiz hızlanıyor. Bu eğitimlere avcıların ve vatandaşlarımızın katılımı sağlanmalı. Yaban hayvanlarımıza sadece et olarak bakılmamalı. Sadece et olarak baktığınız zaman hayvanlarımızın doğal denge içerisindeki önemi azalıyor. Bir türün neslinin tehlikeye girmesi demek, doğal dengenin bir taşının eksilmesi demek."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Zor iş. Harbiden tebrik etmek lazım. Başarılar dileriz
    Cevapla
  • Delimi??? 7 yıl önce Şikayet Et
    Zor tabi 15.tane erkegin arasinda bir bayanin ne iși var, Delimi bu.??????
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen sen ol önce kendini koru, iki ayaklı HAYVAN lara dikkat et derim.
    Cevapla
  • Cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Seviyenizi düşürmeyin.
    Cevapla
  • kasim 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce kendini koru allah muhafaza
    Cevapla
  • Yaser 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz başörtüsü ne özgürlük istiyorduk ama şehvet yaymak için kullanılır oldu.Rabbim bizleri bu gafletten bir an önce uyandirsin.
    Cevapla
  • HAN 7 yıl önce Şikayet Et
    bununla ne alakası var
    Cevapla
  • Yaser 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu bize kardeşlerim övünelecek birseymi.kim eşini kızını 15 erkeğin hemde ormanda içine atar bence hesap günü nu düşünmeyen bir gaflet sarıyor
    Cevapla
  • betulnur 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı