İsrail'in ihalleri sürüyor

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta, İsrail hapishanelerindeki Nail el-Bergusi ile gazeteci Muhammed el-Kıyk'a destek amacıyla gösteri düzenlendi.

İsrail'in ihalleri sürüyor
İsrail'in ihalleri sürüyor
GİRİŞ 26.02.2017 20:07 GÜNCELLEME 26.02.2017 20:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamas, İsrail makamları tarafından yeniden müebbet hapis cezasına çarptırılan Bergusi ve yeniden açlık grevine başlayan Kıyk için Kızılhaç binası önünde gösteri düzenledi. Milletvekilleri ile tutuklu yakınlarının da katıldığı gösteride konuşan Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Derneği Müdürü Abdullah Kandil, uluslararası kuruluşları, Bergusi'nin serbest bırakılması için harekete geçmeye çağırdı.

Mısır'a da çağrı yapan Kandil, 2011'deki esir takası kapsamında serbest bırakılan ve tekrar tutuklanan Batı Şeria'daki 50 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

GAZETECİYİ TUTUKLADILAR

İsrail'in Batı Şeria'daki Ofer Askeri Mahkemesi, Bergusi'yi çarşamba günü müebbet ve 18 yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan siyasi tutuklu olarak kayıtlara geçen Nail el-Bergusi, ilk olarak 1978 yılında 19 yaşındayken tutuklanmıştı.

Hamas Hareketi ile İsrail arasında varılan "esir takası" anlaşması kapsamında 2011'de serbest bırakılan Bergusi, sonrasında geçici sürelerle birçok kez gözaltına alınmıştı. Son olarak 20 Haziran 2014'te gözaltına alınan Bergusi tutuklanmıştı.

Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Filistinli gazeteci Kıyk ise 21 Kasım 2015'te İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmış, bir ay sonra hakkında 6 ay idari tutukluluk kararı çıkarılmıştı.

İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 94 günlük açlık grevinin ardından mayıs ayında serbest bırakılan ancak 16 Ocak'ta tekrar gözaltına alınan Muhammed el-Kıyk 6 Şubat'ta yeniden açlık grevine başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • lazo 7 yıl önce Şikayet Et
    hani ab nerde niye endişe duymuyorlar hani bm nerde hepsi laf salatası
    Cevapla
  • darkknight 7 yıl önce Şikayet Et
    hani anlaşmıştık israille yaramazlık yapmıyacaktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...