Müslüman yönetmenin protestosu Oscar'a damga vurdu

'Satıcı' filmiyle Oscar ödülü alan İranlı yönetmen Asghar Farhadi, "İnsanlık dışı yasa" diye tanımladığı mülteci yasağını protesto ederek, ödül törenine katılmadı.

Müslüman yönetmenin protestosu Oscar'a damga vurdu
Müslüman yönetmenin protestosu Oscar'a damga vurdu
GİRİŞ 27.02.2017 11:09 GÜNCELLEME 27.02.2017 11:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

89. Oscar Ödülleri'nde 'En İyi Yabancı Film' ödülünü, İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin 'The Salesman' (Satıcı) filmi aldı. Ancak İranlı yönetmen, Donald Trump'ın getirdiği yasağı protesto amacıyla törene katılmadı. Ödülü Farhadi'yi temsilen İranlı astronot Anousheh Ansari aldı.

TRUMP'IN YASAĞINA 'İNSANLIK DIŞI' VE 'AŞAĞILAYICI' DEDİ

Farhadi'nin konuşma metni ise törende okundu. "Aranızda olamadığım için çok üzgünüm" diyen Farhadi, "Bugün burada olmamamın sebebi ülkemdeki insanlara ve insanlık dışı yasalarla aşağılanarak ABD'ye girişleri yasaklanan diğer 6 ülkeye duyduğum saygıdandır." ifadelerini kullandı. Konuşma metnini ilk müslüman kadın astronot olan İranlı Anousheh Ansari okudu. Hemen yanında ise NASA'nın eski yöneticisi İranlı Firouz Naderi duruyordu.

2012'DE AYAKTA ALKIŞLANMIŞTI

Satıcı filmiyle 'En İyi Yabancı Film' ödülüne layık görülen Asghar Farhadi, 2012'de aynı kategoride 'Bir Ayrılık' filmiyle ödül kazanmıştı. Bu törene katılan Farhadi'nin konuşması ayakta alkışlanmıştı.

YORUMLAR 10
  • adanalı 7 yıl önce Şikayet Et
    işine gelince kalkan olarak müslümanı kullan , iki yüzlü amerika
    Cevapla
  • 19_FB_07 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikalilar trump dusmanligindan ne yapacaklarini sasirdi..muslumanlara odul yagiyor..
    Cevapla
  • ali19 7 yıl önce Şikayet Et
    kendinize gelin. bütün dünyada yönetimler farklıdır, halklar farklıdır. Osmanlı da Avrupa'nın gözünde katildi, işgalciydi. halklar ise piyondur, askerliğin mecburi olduğu yerde nereye sürsen gitmek zorundadır. kelimeyi tevhidi getirene küfür isnat edenin küfrü kendisine döner. iran halkıyla hiçbir teması olmamış insanlar atıp tutuyorlar. hükümetleri devletleri kötüleyebilirsiniz ama halklara bol keseden laf söyleyemezsiniz. önce kendinize bakın, dini tekelinde gören mezhepçiler! ümmet bu zihniyetle bölünüyor işte.
    Cevapla
  • BİLGİNAKREP 7 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü abd Trump a inat bir Müslümana verdiler Obama kalsa asla bu olmazdı... Ayrıca ŞİA ile persleri birbirinden ayırın.
    Cevapla
  • iso 7 yıl önce Şikayet Et
    oskar ve iranli ilginç . zaten ehli sünnet e vermiyorlarki protesto etse ne etmese ne. tencere dibin kara seninki benden kara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı