Sınır güvenliği ona emanet

ASELSAN mühendislerinin geliştirdiği, 6 km menzilli SERHAT havan tespit radarı sınır güvenliğimizin sağlanmasında aktif olarak kullanılıyor.

Sınır güvenliği ona emanet
Sınır güvenliği ona emanet
GİRİŞ 27.02.2017 12:46 GÜNCELLEME 27.02.2017 12:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

​​​​​​​ASELSAN tarafından yerli olarak üretilen Havan Tespit Radar Sistemi, görüş hattında bulunan havan mermilerinin tespit ve takibini yaparak, mermilerin tahmini çıkış ve düşüş yerlerini hesaplayan, SERHAT hava tespit radarı, 360° kapsamaya sahip.

HER TÜRLÜ ARAZİDE VE ALANDA KULLANILABİLİYOR

Sistemin modüler bir tasarıma sahip olması her türlü arazide ve araçta kullanma imkanı sunuyor. Üç ayak sehpa (tripod) üzerinde, kule/bina üzerine yerleştirilerek veya, araçta yükseltilebilir mast üzerinde kullanılabiliyor.

Komuta merkezi tarafından uzaktan da kumanda edilebilen SERHAT Hava tespit radarı havan atışlarının tespit ve takibi için eşsiz bir sistem olarak TSK envanterinde bulunuyor.

ÖZELLİKLERİ

L-Bant yayın frekansı

6km operasyonel havan tespit/takip menzili

Elektronik Taramalı Aktif Dizi Anten Yapıları

Aynı Anda Birden Çok Atışın Tespiti

Arazi Silueti Tarama Yeteneği

Komuta kontrol merkezi üzerinden uzaktan komuta

      YORUMLAR 23
      • seri üretim 7 yıl önce Şikayet Et
        900 km suriye sınırına 6 km menzilliyse 150 adet lazım demektir.. neden kaç adet yerleştirildiği yer almıyor. seri üretime neden önem verilmiyor. en basit piyade tüfeğinden bile sadece 600 adet ürettik. sizcede garip değil mi?? seri üretim bir savaş esnasında mı yapılacak. 6 yıldır suriyede savaş yok mu?
        Cevapla
      • SONUÇ 7 yıl önce Şikayet Et
        yav adamalr zaten üç beş havan atıp hemen ardından tavan yapıp yer değiştiriyoılar..engelliyor mu hayır?
        Cevapla
      • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
        Millet 5000 km menzilli füzelerle ugraşıyor. daha da ileri gdip, uyduya fuze gonderip yorungeye oturtuyor. 20 füze ile 500,000.km2 temizleyecek teknolojilere isi yayan kimyasal yayan füzelerle ugraşıyor. 6 km boyayıp da havan topları ile ugrasıyoruz. Bizim vergiler nerede arkadaş. tapulu mallarımız nerde yemeyin bizi.
        Cevapla
      • orhangazi 7 yıl önce Şikayet Et
        kardeşim niye halen başkalarının eline bakıyoruz! Artık eskiden olduğu gibi bizleri kimse inşallah durduramaz. Herşey küçük başlar ve zamla büyük bi hal alır bizim bügün yaptığımız tecrübe gelecek nesillere armağan olacak ve onlar bügünü hatırlayarak şunu diyecekler: ingilizler oyunu kayıp etti artık oyun kurarları bize sorulur
        Cevapla
      • Fenerbahçeli 7 yıl önce Şikayet Et
        Rezidans kralçiesine ya da sskda torununu sigortaya bağlayıp emekli edenlere filan sormak lazım :) Teknolojide her şey para değildir. Zamanında uçak üretmedik mi ürettik, amerika teklif yaptı biz size verelim siz üretimi durdurun diye kapattıranlar kimlerdi ? O fabrika işliyor olsaydı F-16 lardan çok daha iyi savaş uçaklarımız olurdu. Araba olsun hep kaptıldı, motor fabrikamız vardı ithalatçılar zararına satış yapıp iflas ettirdiler yerli firmayı. Hep engellendik zamanında. Şimdi engelleyemiyorlar. Haliyle biz bundan 50 küsür yıl önce motorumuzu filan üretmiştik devam edilseydi sen düşün.
        Cevapla
      • Havanci 7 yıl önce Şikayet Et
        Sen havan saldırılarının uzman ekipler tarafından yapıldığında ne kadar etkili oldugugunu biliyormusun. Havan topları hem ucuz hem sessiz hemde hedefi görmeden etkili atış yeteneği olan silâhlardır abd ordusu dahil tüm ordular ve terör örgütleri tarafından kullanilmaktadir. O radar olmadan asla nereden geldiğini bilemessin
        Cevapla
      • Muhammet 7 yıl önce Şikayet Et
        Sizin verilerinizi 90 yıl boyunca yedi gezdiler
        Cevapla
      • Kartal 7 yıl önce Şikayet Et
        İnşallah bu yerli ve milli araçlarla bu teröristlerin ve onların ağababalarının kökünü kazıyacağız..
        Cevapla
      • diyarbakır21 7 yıl önce Şikayet Et
        allahım askerimizi mehmetciğimizi koru yardım et allahım,onlara güç kuvvet ver.bu vatan bu millet sizlere minnettar
        Cevapla
      Daha fazla yorum görüntüle
      DİĞER HABERLER
      1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
      Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu