Esed'den YPG hamlesi! Birleşiyorlar

El Bab güneyinden Menbiç’e ilerleyen Esed'in ordusu, YPG’nin bozulan ‘koridor’ planını, daha güneyden ilerleyerek hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Esed'den YPG hamlesi! Birleşiyorlar
Esed'den YPG hamlesi! Birleşiyorlar
GİRİŞ 27.02.2017 15:39 GÜNCELLEME 27.02.2017 15:47
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG, Türkiye'nin tepkisini çekmemek için, Afrin-Menbiç arasında DEAŞ kontrolünde bulunan alanları rejim güçleri üzerinden birleştirmeyi hedefliyor. Böylece dolaylı olarak Türkiye'nin Suriye sınırı boyunca uzanan terör koridorunun, eksik kalan 14 kilometrelik parçasını Esed üzerinden dolaylı olarak birleştirmek istiyor.

REJİM ORDUSU, YPG KONTROLÜNDEKİ MENBİÇ'E DOĞRU İLERLİYOR

Plan dahilinde hareket eden rejim ordusunun ise El Bab'ın 11 kilometre güneydoğusundan, doğuda YPG kontrolündeki Menbiç'e doğru hızla ilerliyor. Rejim güçlerinin, YPG kontrolündeki alanlara 14 kilometre mesafede olduğu öğrenildi.

"YPG, İKİNCİ BİR KANDİL OLUŞTURMAK İÇİN ESED'LA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE"

Kandil'den yönetilen YPG'nin, 7 yıldır Esed'le güçlü bir işbirliği içinde olduğu, Suriye'nin kuzeyinde ikinci bir Kandil oluşturmak için Esed'le işbirliğini sürdürdüğü biliniyor.

"AMAÇ: TERÖR KORİDORUNU TAMAMLAMAK"

Terör örgütünün DEAŞ'la mücadele adı altında koridoru birleştirme amacını taşıdığını söyleyeyen SEDA Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, "İşbirliğinin amacı bu terör koridorunu tamamlamak" dedi.

REJİM MÜNBİÇ’E İLERLİYOR

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı  ve Türkmen Ajans Genel Yayın yönetmeni Güngör Yavuzaslan yaptığı açıklamada ’’Rejim'in bulunduğu bölge ile Menbiç arasında 4 km'den az bir mesafe kaldı. Rejim, Menbiç’e ilerliyor. Rejim güçleri Al Bab’ın 5-6 km güneydoğunda bulunan Ebu Cebbar bölgesinden Münbiç’e doğru ilerliyor. Bölgede bulunan DEAŞ militanlarının alanı boşaltması sonucu Rejim güçleri bölgede ilerlemeye başladı’’ dedi.

YORUMLAR 43
  • esedullahov 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun. Bi şekilde bu işten alnımızın akıyla kurtuluruz diyorum çünkü içimde ciddi bir his bunu söyletiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman daha güneye ineriz sorun yok.
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    acil savaş çıkarmak gerekli bölgeyi tamamen yakalım gitsin bunlara acımak tarihi hata olacak ve kerkükten musula, halep ve diğer yerleri topraklarımıza katalım dünya ne derse desin, acil reaksiyon üretmek gerekli.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedigin gibi olsaydi su anda almistik bile ama sanirim buraya kadarmis
    Cevapla
  • Muhammet Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesin kazanacağız öyle konuşmuşsun ki...
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    afrin neden alinmiyor arada sıkısıp kaldılar.
    Cevapla
  • xxxyyy 7 yıl önce Şikayet Et
    Bozulan plan YPG'nin değil Yahudinin BOP u dur.Kimin kimin uşaklığını yaptığı apaçık ortaya çıkıyor.Burada savaş verenlerin kimin için verdiği ortaya çıkıyor.Türkiye dışında bütün devletler Yahudinin taşeronluğunu yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı