Türkiye'de korkutan provokasyon!

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiği bu günlerde yabancı uyruklular üzerinden provokasyonlar başladı.

GİRİŞ 28.02.2017 07:15 GÜNCELLEME 01.03.2017 15:46
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Dün gece Adana ve Konya'da tehlikeli saatler yaşandı. Suriye ve Afganistan uyruklu vatandaşlara kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Suriyelilerin yaşadıkları çadır kent ateşe verildi. Onlarca kişi yaralandı.

ADANA'DA SURİYELİLER İLE KAVGA

Adana'da çadırlarda kalan Suriyeli sığınmacılar ve mahalleliler arasında çıkan arbedede 3'ü Suriyeli 4 kişi yaralandı. 

Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. 21 Şubat günü 17 yaşındaki Yahya Kırlangıç'ın Suriyeli 27 yaşındaki İmad Hamidi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ve zanlının geçtiğimiz günlerde ev hapsi verilerek serbest bırakılmasının ardından mahalle sakinleri ile sığınmacılar arasında gerginlik yaşanmaya başladı. İddiaya göre akşam toplanan mahalle sakinleri, arabalarla Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadırlara geldi. Mahalle sakinleri, sığınmacıların mahalleyi terk etmelerini istemesi üzerine arbede çıktı. 



Bir grup mahalleli Suriyelilerin çadırlarını ateşe verirken, kimin ateşlediği henüz belirlenemeyen av tüfeğinden çıkan saçmalar 25 yaşındaki Cabir Abid, ağabeyi 32 yaşındaki Ferhan Abid ile ismi henüz belirnemeyen bir Suriyeliye isabet etti.

Özel Harekat, Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şubelerinden çok sayıda ekip ile bölgeyi ablukaya alan polis, olası yaşanacak yeni bir gerginliğin önüne geçmek için güvenlik önlemlerini artırdı.

KONYA'DA 1 SURİYELİ BIÇAKLANDI

Konya'da 21 yaşındaki Suriyeli Nureddin El Taha, kimlikleri hünez belirlenemeyen kişilerce 16 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan Taha'nın bıçaklanma anı ise bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

KONYA'DA BİR KAVGA DAHA 10 YARALI

Konya'da yabancı uyruklular arasında çıkan kavgada biri ağır 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Furkan Dede Caddesi'nde bir evde Suriye ve Afganistan uyruklu kişiler arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen, bıçak, tornavida ve sopaların kullandığı olayda 10 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, tarafları güçlükle ayırdı. Sağlık görevlilerince kentteki bazı hastanelere kaldırılan yaralılardan birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. Olaya karıştığı gerekçesiyle çok sayıda kişi polis tarafından gözaltına alındı.

KAYNAK: DHA, HABER7
YORUMLAR 219
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    valla daha isin basindayiz,az sabredin daha bize neler yapacaklar,
    Cevapla
  • zeytinburnulu 7 yıl önce Şikayet Et
    Benimle geviş getire getire fitness yapan haleplileri gelip görün sonra karar verin. Provakasyon falan yok milletin sabrı taştı bu provakasyon değil sabır taşmasıdır. Herifler çakır keyf geziyor sokaklarda
    Cevapla
  • Maçkalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben zeytinburnunda yaşıyorum. Herzaman herkese söylüyorum. Bu semt açık hava mülteci kampına döndü. Afgan, pakistan, özbek, suriyelilerden geriye bir avuç türk kaldık. Yakın zamanda toplumsal bir patlama olacak bu semtte yetkilileri uyarıyoruz.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir ülke ülkesinde problem çıkaran haraç kesen pis işlere giren kimseyi afetmez cezasını keser ülkesine gönderir yersiz popilizme gerek yok iyilere lafım yok ama doğru durmayan da istemiyoruz
    Cevapla
  • TAHA 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu suriyeliler yüzünden başımıza gelecek belaların başlangıcı,vede habercisi.Birde vatandaşlık vermeye çalışıyorlar.İllede başımıza hükümetimiz musallat edecek.Bu üreme hızları ilede yakında azınlığa düşeceğiz göreceksiniz.Derhal aliminden, zaliminne kadar hepsi bir teki bırakılmadan def edilsin yeter artık.Sakın bir tekine bile vatandaşlık verilmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?