Cami-cemevini Gülen istemiş

Ankara'da 2013 yılında atılan, 2015'te ise Mamak Belediyesi tarafından “Mimari projeye uygun değil” gerekçesiyle mühürlenen “cami-cemevi” projesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cami-cemevini Gülen istemiş
Cami-cemevini Gülen istemiş
GİRİŞ 28.02.2017 09:30 GÜNCELLEME 28.02.2017 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Savcılık, FETÖ kuruluşu olan Hacı Bektaşi Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı'nın 5 kurucusunun “Silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan cezalandırılmasını talep etti. FETÖ'nün toplumun her kesimine sızıp yönetimine alma stratejisi uyguladığı, hedef kitlelerinden birinin de Türkiye Cumhuriyeti'nin Alevi İslam inancına sahip vatandaşları olduğu belirtildi. Söz konusu projenin örgütün yayın organlarında övülerek anlatıldığı kaydedilen iddianamede, “Gerçekte ise projenin farklı iki inancı benimseyen kesimler tarafından kabul görmediği ve toplumu ayırıcı ve kutuplaştırıcı bir etki doğurduğu anlaşılmıştır” denildi.

DOĞAN'I İKNA ETTİLER

FETÖ'nün cami-cemevi projesini hayata geçirmek için 2012'de Hacı Bektaşi Veli Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı'nı kurduğu ifade edilen iddianamede, örgütün Alevi inancına sahip vatandaşlar üzerinde etkinlik kazanmayı amaçladığı anlatıldı. İddianamede, projenin Fetullah Gülen'in isteği üzerine Alevilerden sorumlu imam Süleyman Uysal ve yardımcısı Ziya Demirel tarafından organize edildiği belirtilirken, Cem Vakfı Başkanı tanık İzzettin Doğan ve Ankara Şube Başkanı ölen Şahin Akıncı'nın bu işe ikna edildiği vurgulandı. FETÖ'nün cami-cemevi projesinin giderlerini de gizlice karşıladığı kaydedildi.

PROJEYİ ALEVİ SORUMLUSU GETİRDİ

Tanık olarak ifadesi alınan Cem Vakfı Başkanı İzzetin Doğan, Fetullah Gülen'le birkaç defa görüşme yaptığını belirterek, örgütün Alevi imamı Süleyman Uysal'ı 5-6 yıldır tanıdığını söyledi. Doğan, “Bu şahıs 3-4 kişilik bir grup ile ziyaretime geldi, Fetullah Gülen'in selamını getirdi. Cami-cemevi projesini bana Süleyman Uysal getirdi, böyle bir projenin iki, üç büyük şehirde sembolikte olsa da hayata geçirilmesini kabul ettim. Sünni vatandaşların cemevlerine karşı ön yargılarının kırılacağı ve bir sıcaklık duyulacağını düşündüm” dedi.

Yenişafak

YORUMLAR 1
  • dobracı izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    herkesin ortak beraberce--kardeşçe ibadet yapacağı yer camidir.bir gurup ben müslümanım diyorsa camiyi kabul eder camiden korkmaz biz camiye girmeyiz deyip ayrı bir ibadet mekanı açmak ne kadar doğru aleviler kendilerini bu hareketle ayrıştırıyorlar kendilerini normal müslümandan farklı görüyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...