Iğdır

Nahçivan Başkonsolosu Erşen'e AA'nın yıllığı hediye edildi

10:20 28 Şubat 2017
Nahçivan Başkonsolosu Erşen'e AA'nın yıllığı hediye edildi

Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürü Nevzat Demirkol, Türkiye'nin Nahçivan Başkonsolosu Nihat Erşen'e AA 2016 Yıllığı'nı armağan etti.

'26 Şubat 1992 Hocalı Şehitleri'ni anma programlarına katılmak üzere, Türkiye'den katılan dağcı kafileyle Nahçivan'a gelen Demirkol, Başkonsolos Nihat Erşen'i ziyaret etti.

Demirkol, AA'nın çalışmaları hakkında Erşen'e bilgi vererek AA'nın hazırladığı, geçen yıl meydana gelen önemli olayların yer aldığı "AA 2016 Yıllığı"nı hediye etti.

Erşen, Demirkol ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Atatürk'ün de söylediği gibi, Azerbaycan'ın kederi bizim kederimiz, sevinci bizim sevincimizdir sözünden hareket edince böyle bir olayın düzenlenmesinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzden sizin bu ziyaretiniz de sınırın her iki tarafındaki bu birlikteliği, beraberliği ve kardeşliği hatırlatmak için çok güzel bir vesile oluyor." dedi.

AA 2016 Yıllığı'nı Erşen'e anlatan Demirkol ise "Yıllıkta yılın 365 günü gerçekleşen önemli olaylar fotoğraflarıyla yer alıyor. Türkiye olarak 15 Temmuz'da hem planlanması hem icrası hem de sonuçları olarak malumunuz bir ihanetle karşılaştık, oraya da ayrı bir bölüm ayırdık. 50 yıl sonra bir tarihçinin gün gün ne olduğunu öğrenmek isteyince başvuracağı bir kaynaktır." diye konuştu.

Demirkol, Türkiye Nahçivan Muavin Konsolosları Aytaç Özkütük ve Hasan Bacacı ile Nahçivan Haberler Müdürü Mehman Şabanov'a da yıllık verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.