Mahkeme'den Risale-i Nur kararı

Mahkeme, Risale-i Nur kitaplarının yasak kitap olmadığını belirterek cezaevinde Risale-i Nur'ların tutukluya verilmesine karar verdi.

Mahkeme'den Risale-i Nur kararı
Mahkeme'den Risale-i Nur kararı
GİRİŞ 28.02.2017 10:37 GÜNCELLEME 28.02.2017 10:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinde bir FETÖ tutuklusunun istediği Bediüzzaman Said Nursi'nin kitabının verilmemesine ilişkin karar mahkemeden döndü. 

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Risale-i Nur'ların yasaklanmamış olduğuna dikkat çekerek buna rağmen bu kitapların cezaevi eğitim kurulu kararı ve bu karara itirazın Karşıyaka İnfaz Hakimliği tarafından reddedilmesi ile tutukluya verilmemesine yönelik kararını iptal etti. 

Mahkeme terör örgütü ile bağlantısı olmayan ve yasaklanmamış olan Risale-i Nur isimli kitapların ilgili tutukluya verilmesine hükmetti. 

YORUMLAR 11
  • Ezo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu zaman olmuş hala mı bu nadide eserler tartışma konusu!
    Cevapla
  • Hakan Albayrak 7 yıl önce Şikayet Et
    Risale-i Nur 'u anlayabilmek için 2 adet Kur'an-ı Kerim ile karşı karşıya olduğumuzu anlaması şart. 1. Bildiğimiz kitap olan Kur'an 2. Allah'ın esmasının tecellisi olan tezahür eden Kainat Kitabı yani içinde yaşadığımız alem. Said Nursi 'nin hedefi ne idi, din ilimleri ile fen ilimlerinin birlikte okutulacağı bir üniversite kurmak. İşte Risale-i Nur budur, o nedenle klasik din eğitimi anlmış olanlar anlamakta zorlanıyorlar. Çünkü alem kitabı ile kainat kitabını beraber okumanın ne demek olduğunu bilemiyorlar...
    Cevapla
  • TURABİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Her fikrin muhalifi bulunur. R. nuru beğenmeyen olabilir. Fakat risale i nura itiraz etmek isteyen önce onu okur yalnışları hataları bulabilirse o zaman itirazını yapabilir Şu kitap flansayfadaki şu ifaDe şu ayete şu hadise zıt diyebilir yoksa uzaktan okumadan görmeden anlamadan itiraz etmek iftiradır kabul edilemez Davasını ispatlayan kazanır KİMSEYE SEN DE BUMU OKUMALISIN DİYE ZORLANMIYOR Kİ o ZAMAN İTİRAZ NİYE...
    Cevapla
  • gagavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    risale-i nur un bir sayfasının benzerini Türkiyedeki tüm alimler toplansın yazsın ben yolumdan döneceğim...
    Cevapla
  • tavsiye 7 yıl önce Şikayet Et
    risali nur denilen kitaplar kesinlikle Kuranı Kerimin tefsiri değildir. Tefsir ayeti ayetle veya sahih hadisle açıklamak demektir. kişilerin kendi hezeyanları ile ayet açıklamaya kalkması islamın yanlış anlatılmasına yol açar. bu yüzden aklı başında hiçbir ilahiyatçı nur külliyatını referans almaz. tefsir okuyacaksanız ibni kesir,elmalılı hamdi yazır vb.gerçek alimlerin tefsirini okuyun.mektep medrese görmemiş usul erkan bilmeyen ham sofuların kitapları zarar verir.
    Cevapla
  • ismail can 7 yıl önce Şikayet Et
    Piskin herif Risale-i Nur okumadığın belli, beynini ve gözlerini, Allah amel edin, ilim öğrenin diye vermiş. Bediüzzaman iman hakikatlerini zaten ayet ve hadislerle açıklamış, iyi oku ve Kuran'ı ve Hadisleri iyi öğren.. Senin gibi milyonlarca kendini ilim sahibi zanneden nice kişiler aksini isbat edemedi.
    Cevapla
  • niçin Risale-i nur 7 yıl önce Şikayet Et
    tefsirler iki kisimdir:Bir kismi, ahkama dair tefsirlerdir.Bir kismi da, ayat-i Kur'aniyenin hikmetlerini ve iman hakikatlarini tefsir ve izah ederler. Selef-i Salihin'in bu turlu tefsirleri coktur.Hususan Gavs-i A'zam Sah-i Geylani, Imam-i Gazali, Muhyiddin-i Arabi, Imam-i Rabbani gibi zevat-i kiramin eserleri, bu kisim tefsirlerdir. Bilhassa Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin Mesnevi-i Serif'i de bu tarz bir nevi manevi tefsirdir. Iste Risale-i Nur, bu tarz tefsirlerin en yuksegi, en mumtazi ve en mustesnasidir. Iste madem bu tarz tefsirler mutedavildir, kimse ilismiyor, Risale-i Nur'a da ilisilmemek lazimdir. Ilisenler, Kur'ana ve ecdada dusmanliklarindan ilisirler....
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Risale-i Nur'un müellifi gençliği boyunca medrese eğitimi almış bir Zat'tır. senin gibi üç beş kitap okuyupta ahkam kesmemiş. Risale-i Nur okusaydın içinde ayetlerin tefsiri Hadislerin açıklamalarını görürdün.
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim sen ilahiyatçı kökenli felsefi düşünceler ile kendini allamul guyb gören zevat ı acizelerden birisin galiba. risale inurları hiç okumadan bu kararını vereceğine baştan sona bir defa oku. o zaman göreceksin ki risale inurun maksadı hakaik i imaniyeyi tesis etmek vahdaniyet , tevhid ,ahiret , adalet esma i hüsna sünnet i seniye vb konularda ayat ıkuraniye ile hilkat ialemin tılsımı kader, haşr tüm imani kurani konularda ayet ve hadisten iktibas ile bir tefsir i hakiki olduğunu anlayıverirsin.
    Cevapla
  • YUSUF 7 yıl önce Şikayet Et
    tavsiye isimli vatandaşın bilgisi kendisine kalsın. risale-i nur Kur'an'ın tefsiridir. Ve Kur'an'dan sonra dünyada en çok okunan kitaptır. Risale-i nur okuyan onun değerini bilir. Uzaktan atanlar, nefsini beğenenler, yalnız kendini sever. HAKİKATI anlamamışsın arkadaş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim