Eylem hazırlığındaki terörist tutuklandı

Kuzey Irak’ta bomba eğitimi alan ve eylem için Mersin’e gen bir terörist ile yardım yataklık yapan 5 kişi tutuklandı. Mahkeme, 2 kadını ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

 Eylem hazırlığındaki terörist tutuklandı
Eylem hazırlığındaki terörist tutuklandı
GİRİŞ 28.02.2017 17:33 GÜNCELLEME 28.02.2017 17:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, Şırnak kırsalından bir teröristin eylem için Mersin’e geleceğinin bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışmalara başlayan ekipler, Şırnak kırsalından gelen 23 yaşındaki M.S.’yi tespit etti. Ekipler, M.S.’nin merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi’nde bir evde kaldığını tespit etti. Savcılıktan alınan izinle eve operasyon düzenleyen ekipler, M.S.’yi kıskıvrak yakaladı. Ekipler, ayrıca şahsa yardım ve yataklık eden A.K., H.A., M.Z.B., H.A., R.Ş., S.E. ve B.E. isimli şahısları da gözaltına aldı.

M.S.’nin Kuzey Irak’ta bomba eğitimi aldığı ve Şırnak kırsalından Mersin’e gelerek ekonomik tesisler, kamu kurumları ve önemli kişilere yönelik sabotaj eylemi hazırlığında olduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 2’si kadın 8 kişi, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Mahkeme, terörist M.S. ile yardım yataklık yapan A.K., H.A., M.Z.B., H.A. ve R.S. isimli şahısları tutuklarken, kadınlar S.E. ile B.E.’yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

YORUMLAR 5
  • kazım 7 yıl önce Şikayet Et
    İdamı da referanduma sunalım, suriye mevzusu da mantıklı tekrar tekrar ugrasmayalım soralım bunları da... Her şey milleti için bu hainler cesaret dahi edemez idam olsa.
    Cevapla
  • demir 7 yıl önce Şikayet Et
    yeni anayasada bu vatan hainleri için hemen idam cezası yok mu ? beslemeyin içerde yardım yataklık akraba bağı olan hepsini asın..
    Cevapla
  • Metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Hergün bir dünya hain hapse atılıyor bu nedir böyle aklım almıyor.. Bu kadar hain ne yer ne içer. Birde bizim vergilerle beslenirler.. Asın bu hainleri kıyamet kopacaksa kopsun bukadarda taviz olmaz.. Asın bu hainleri yardım yataklık yapanları gözetimli salmak yerine atın hapise onlar yatsın.. Atın bunlarıda taş ocaklarına anaları ağlasın...
    Cevapla
  • okan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı, adama yardım edeni, yardım edeni görüp de söylemeyeni idam edeceksin ki bir daha kimse düşünemesin bile. Ama terörist için olan adaleti, masum insanlar için sağlayamıyoruz.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlara tutuklama yok infaz var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!