PKK, Sincar Dağı'nda tünel kazmaya başladı!

Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar İlçe Kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığını güçlendirip, DEAŞ gibi tüneller kazmaya başladığını belirtti.

PKK, Sincar Dağı'nda tünel kazmaya başladı!
PKK, Sincar Dağı'nda tünel kazmaya başladı!
GİRİŞ 01.03.2017 13:52 GÜNCELLEME 01.03.2017 13:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın bölgeden çekilmeyeceğine dönük sinyaller verdiğini aktaran Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar İlçe Kaymakamı Mehma Halil,  AA muhabirine "PKK militanları son dönemlerde Şengal'deki (Sincar) kamplarını genişletip güçlendirmeye başladı. Bu gelişme de örgütün öyle kolay bir şekilde bölgeden çekilmeyeceğine işaret ediyor." dedi.

PKK SİNCAR'DA TÜNEL KAZIYOR

PKK'nın Sincar Dağı'ndaki faaliyetlerine dair Halil şunları söyledi:

"PKK, Şengal Dağı başta olmak üzere elinde tuttuğu bazı bölgelerde tüneller kazmaya başladı. DEAŞ teröristleri gibi tünel kazıp, olası bir hava saldırısından kendilerini korumayı amaçlıyorlar. Şengal Dağı ve ilçesinde tünel kazılması endişe verici. Örgüt tehlikeli planlar peşinde."

ABD PKK'YA BASKI UYGULAMA SÖZÜ VERDİ

ABD'li yetkililerle PKK'nın Sincar'daki varlığına ilişkin yaptıkları görüşmenin sonuçlarına da değinen Halil, "ABD, PKK'nın Şengal'den çekilmesi için örgüte baskı uygulayacağı sözünü Ezidilere verdi. Bize destek verdiklerini, PKK'nın Şengal'de işinin olmadığını söylediler. Ancak şimdiye kadar herhangi bir adım atılmadığı gibi PKK militan sayısı da her geçen gün artıyor." dedi.

EZİDİLER EVLERİNE DÖNEMEZ

Örgütün Sincar'da varlık göstermeye devam etmesi halinde, ilçenin yeniden inşası ve sığınmacıların evlerine dönmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Halil, "Maalesef Şengal'deki sivillerin kaçırılması ve alıkonulması vakası her geçen gün artmaya devam ediyor. Bunun yanında PKK tarafından desteklenen ve ne oldukları bilinmeyen bazı silahlı gruplar ilçeye sızmış durumda. Örgütün bölgedeki varlığı söz konusu olduğu sürece, Ezidilerin evlerine geri dönmesi gündeme gelemez." diye konuştu.

Sincar'ın ve Ezidilerin PKK'dan kurtarılması gerektiğini dile getiren Halil, uluslararası toplumu ve dost ülkeleri bu konuda sorumlu davranmaya çağırdı. Terör örgütü PKK, DEAŞ'ın Ağustos 2014'te Sincar ilçesi ve dağında mahsur kalan Ezidilere saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • kasim 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis tünelin bitişinde sizi bekliyor onun ayaklarını göreceksiniz başınızı ezecek
    Cevapla
  • basın 7 yıl önce Şikayet Et
    şengal de sivillerin gelmesini kdp mi? izin vermiyor yoksa pkk mi? iyi araştırın?bw kdpyi şengalde ambargo uyguladıkları için uyarmadı mı?
    Cevapla
  • okan 7 yıl önce Şikayet Et
    gommesi kolay olur leslerini
    Cevapla
  • tünelci hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bir tünel kazılacaksa bu tünelci hikmetin işidir, siz kimsiniz ya, o tünelleri başınızda patlatmasını biliriz.
    Cevapla
  • sinani 7 yıl önce Şikayet Et
    derhal müdale şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi