Uzman Çavuş'tan ilginç 1 dolar savunması

FETÖ'den yargılanan eski Uzman Çavuş Sinan Mayil, üzerinde bulunan 1 dolar hakkında yaptığı savunmada 'lazım olur diye sakladım' ifadesini kullandı.

Uzman Çavuş'tan ilginç 1 dolar savunması
Uzman Çavuş'tan ilginç 1 dolar savunması
GİRİŞ 01.03.2017 19:00 GÜNCELLEME 01.03.2017 19:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 270 sanığın yargılandığı davaya ilişkin duruşmanın öğleden sonraki oturumunda sanıklar savunma yapmaya devam etti.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada TCG Bodrum isimli geminin manevra bölümünde görev yapan tutuklu sanıklardan eski uzman çavuş Sinan Mayil, gemide ikamet ettiğini ve acil toplanma planının uygulanacağını öğrenince kendi görev alanında bulunan emirleri yerine getirdiğini belirtti.

"1 DOLAR YÜZÜNDEN TUTUKLANDIM"

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne 24 Temmuz'da ifade için götürüldüklerini aktaran Mayil, darbe girişiminden değil üzerinde çıkan 1 ABD doları nedeniyle tutuklandığını iddia etti.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Mayil, "Eğer bir şüpheye kapılsam nizamiyedeyken ya da emniyette 3 kere izin alıp tuvalete gittiğimde üzerimdeki 1 ABD dolarını imha edebilirdim. Bunu bilerek üzerimde taşımak intihara yürümek gibi bir şey. Başıma bela olan 1 dolar yüzünden 7 aydır hapisteyim." ifadelerini kullandı.

Mayil, TCG Bodrum gemisi personeli olarak daha önce eğitim amaçlı Lübnan'ın güneyinde BM Barış Gücü bünyesinde bu ülkeyi denizden koruma görevine katıldıklarını, görev öncesi Beyrut Limanı'nda 6 saat duracakları için bir personele toplu alışveriş listesi verip mağazaya gönderdiklerini anlattı.

"1 DOLARI LAZIM OLUR DİYE SAKLADIM"

Üç karton sigara aldırdığını dile getiren Mayil, "Listede yazdığı şekilde para üstü yani 1 dolar bana geri verildi. Hatıra olarak saklamadım. Zamanı gelir lazım olur diye şubat 2015'ten beri bu para bendeydi. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı hiçbir zaman ihanet içerisinde olmadım. Bu nedenle yargılanmak kanıma dokunuyor. 1 dolar yüzünden bugün buradayım. Kimse 1 dolar için döviz bürosu aramaz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • lomay55 7 yıl önce Şikayet Et
    Ederi bir dolar olan cebinde taşır.
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini, 1 doların neresi lazım olacak, 1 dolara kadar düştün mü.
    Cevapla
  • ftger 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan konusmayin lan.
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye 1 dolar. 5 değil 10 değil 20 değil? Niye f serisi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler