Tuğgeneral elinde silahla böyle çatıştı!

Dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun 16 Temmuz sabahını anlatan görüntüleri ortaya çıktı.

Tuğgeneral elinde silahla böyle çatıştı!
Tuğgeneral elinde silahla böyle çatıştı!
GİRİŞ 02.03.2017 12:02 GÜNCELLEME 02.03.2017 12:03
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığında darbecilere karşı direnen ilk isimlerden dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun 16 Temmuz sabahını anlatan görüntüleri ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığını karargah olarak kullanmayı hedefleyen darbecilere karşı direnen ilk isimlerden dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı, şimdiki Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun 16 Temmuz sabahını anlatan görüntüleri ortaya çıktı. 

15 Temmuz'da gece boyunca sıcak çatışmaların yaşandığı Jandarma Genel Komutanlığı karargahında darbeci askerler ile çatışan dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun 16 Temmuz sabahına ait görüntülerinde silahlı bir şekilde karargahta darbeci askerleri püskürtmeye çalıştığı görülüyor. Darbe girişimini duyan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Ali Demir, Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Kurmay Albay Aziz Yılmaz, Albay Nurettin Alkan ile Albay Güven Şağban'ı arayarak darbe girişiminin olduğunu haber vermişti. Yanlarında sadece beylik tabancalarını alan 5 komutan sivil kıyafetlerle bir otomobile binip Jandarma Genel Komutanlığına gitmiş, nizamiyede yaşanan ilk çatışma sırasında Albay Nurettin Alkan kolundan yaralanmıştı. Takviye gelen PÖH ve JÖAK timleri Tuğgeneral Hacıoğlu sevk idaresinde sabaha kadar darbecilerle mücadele ederken, darbecilere ağır zayiat verdirilmişti. Beştepe karargahında da 16 darbeci ölü ele geçirilmişti.

Sabah saatlerinde çekildiği öğrenilen görüntülerde ise Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun elinde silahla darbecilere karşı direndiği görülüyor. O dönem Jandarma Genel Komutanlığında görevde olan, aslen Rize Ardeşenli Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İçişleri Bakanlığınca Ağustos ayında Bursa İl Jandarma Komutanlığı görevine atanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 27
  • Uzman 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun tek kelimeyle.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bu millet ne ömer halisdemirler çıkarmıştır Allah'ina gurban
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yorumcular. Hep birlikte yazalım. Medya ve kelamşör teröristlerin temizlenmesini isteyelim.
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Kalem ile yapılan saldırılar bundan çok ağır. İşte bu kalemşora darbecilerle etkin mücadele edilmedikçe darbe tehlikesi geçmesi mümkün değildir. İktidarı deviren, istedikleri hükümeti kuran medya ya bir müeyyide gerekir diyorum. Bunun için hukuk lazım.
    Cevapla
  • Ben 7 yıl önce Şikayet Et
    16 temmuz sabahı külliye ve caddesinde bombalar atılıyordu.Allah o günleri bir daha yaşatmasın bu aziz millete... Ben yakında umreye gittim,dünya müslümanlarının bu milletten beklentileri çok... Şayet Türkiye dusseydi Islam dünyası tamamen düşecekti. Umrede diğer milletten insanlarla hasbihal ettiğimizde hep üzüntülerini anlattılar.Hele Pakistanlı bir amca göz yaşlarını tutamadı...
    Cevapla
  • TURKIYEM 7 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanli deyince aklima geldi.dubleks dairede oturuyoruz.yanimizdaki dairede ayni sekilde ve balkonlar birbini belli bir bolgede gorebiliyor.oradada pakistanli bir aile yasiyor.adam universite okumak icin gelmis turkiyeye.pakistanda varlikli bir aileler.darbe tesebbusu oldugu gece bildiginiz gibi selalar okundu.bende dinlemeye ciktim.yan tarafin balkonundan aglama sesi geldigini farkettim.baktim pakistanli kardesimiz ellerini acmis bi yandan dua ediyor bi yandan agliyor.bende agladim.o ani hic unutamam.anladimki bizi hala ummetin umudu goruyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!