Kimlikte yeni bir dönem daha!

İçişleri Bakanlığı, doğum bildirimleri sırasında yaşanan kimlik hatalarına sesli uygulamayla son verecek.

Kimlikte yeni bir dönem daha!
Kimlikte yeni bir dönem daha!
GİRİŞ 06.03.2017 08:58 GÜNCELLEME 06.03.2017 10:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, doğum bildirimleri sırasında çocukların ad, doğum yeri, doğum tarihi veya cinsiyet bilgilerinin yanlış yazılarak tescil edildiğine yönelik sık sık gelen başvurular üzerine harekete geçti.


 

 

Yeni kimlik alacak vatandaşlara kritik uyarı!

KİMLİK BİLGİLER SESLİ OKUNDUKTAN SONRA YENİ KİMLİK VERİLECEK

Bakanlık 81 ildeki nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüklerine bir yazı gönderdi. Buna göre görevliler, kayıt öncesi bebeğin kimlikte yer alan bilgilerini sesli bir şekilde anne ya da babaya okuyacak.

KONTROL EDİLECEK

Genelgede, daha önce yanlış bilginin ancak mahkeme kararıyla düzeltilebildiği, bu nedenle MERNİS uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Uygulamayla çocukların bilgilerinin doğrulanması için ikinci kez veri girişi yapıldığı, farklılık bulunması halinde hata mesajıyla işleme devam edilmediği ifade edildi.

YORUMLAR 8
  • Recep TAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm nüfus dairelerinde, Türk dili ve Edebiyatı mezunu, Osmanlıca da bilen personel istihdam edilmesi çözüme yardımcı olabilir.
    Cevapla
  • Aliyül Ala 7 yıl önce Şikayet Et
    iki ay oldu hale yeni kimlikler gelmedi.
    Cevapla
  • Şinasi müftü 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sıkıntının bir nedeni de yöresel telaffuz. Adam Recep ismini İRecep diye, Ayşe ismini Anşa diye söylüyor. İnşallah bu telaffuzu teyid ettirmezler...
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün memurlara Türkçe okuma, yazma, noktalama işaretleri ve resmi yazışma kurallarını anlatan güncel bir seminer ya da kurs açılarak bu eksiklik giderilmelidir.
    Cevapla
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    seminer tabi çözüm amma kalifiye kişilerle 4 yıldızlı otel tutuyor devletimiz 1 hafta yeyip içiyorlar ama seminerden nasip i olmuyor bazı memurların yazık kul hakkı
    Cevapla
  • savaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeni doğan Bebek Kayıtlarında , beyan esastır hükmü artık kaldırılsın. günahtır yazıktır. az da olsa, çok da olsa bebekler farklı ailelere (amca, dede, hala, dayı, kaçak, göçük v.s. ) farklı tarihlerde kayıt ettiriliyor. ondan sonra da mahkeme koridorlarında soybağı, yaş küçültme , büyütme..... bunlar en baştan engellenebilinir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor