Darbeci 8 general akraba çıktı!

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin kabul edilen çatı iddianamede, şüpheli sekiz generalin aynı ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu ve akraba oldukları belirtildi.

Darbeci 8 general akraba çıktı!
Darbeci 8 general akraba çıktı!
GİRİŞ 09.03.2017 09:49 GÜNCELLEME 09.03.2017 21:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden darbe girişimi davası kapsamında kabul edilen iddianamede ilginç bir nokta daha ortaya çıktı. İddianame, sonrasında Kayseri'nin bir ilçesi olduğu öğrenilen bir Anadolu kasabasından, birbiriyle akraba 8 generalin çıktığına dikkat çekti.

Kayseri'nin bir ilçesine kayıtlı olan şüpheli sekiz generalin birbiriyle akraba olduğu bilgisi iddianamede yer aldı. Bu bilgi ‘olağan akışa aykırı' olarak iddianameye konuldu.

İddianamede şöyle denildi: "Örgüt bu stratejisinde de büyük oranda başarılı olmuş ve komuta kademesi içerisindeki gücünü muhafaza etmiştir. General/ amiral kadroları içerisinde yer alan personelin çoğunluğunun FETÖ elemanlarından oluşması akrabalık ve hemşerilik bağlarıyla izah edilerek gizlenmiştir. Birbirleriyle akrabalık bağı olan çeşitli rütbelerde yedi veya sekiz general muvazzaf olarak aynı anda komuta kademesi içerisinde yer alabilmiştir. Bu generallerin üçü istifa etmiş beşi ise tutuklu ve ihraç durumundadır. Böyle bir istatistik hayatın olağan akışına aykırıdır."

Şüphelilerin, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy, Polatlı 58'nci Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ile Yarbay Fahri Kafkas, Halil Gül, Halit Kazancı ve Sadık Kazancı olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 8
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    İhanet için her yolu kullanmış itler.
    Cevapla
  • ülke 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan hainlerinin sanki babalarının çiftliği orası.Soru hırsızlığı,torpil hepsi var bunlarda.Şerefli Ordumuz, bu gibi alçaklardan hainlerden temizlenir inşaallah.
    Cevapla
  • 7 veren 7 yıl önce Şikayet Et
    Kan ve gen araştırması yaplsın.
    Cevapla
  • BURHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    kayserililer bu hainlere gerçek cevabı 16 nisan da vermek zorundasınız. bukadar hain general bir ilçeden ? hayret doğrusu. eee artık gereği yapıla.
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Ermeniler yaşıyordu burada.
    Cevapla
  • hakikat 7 yıl önce Şikayet Et
    sen nerelisin ki
    Cevapla
  • ben 7 yıl önce Şikayet Et
    İLÇESİNDEN BAHSEDİLİYOR arkadaş....saçmalama... kayseri ilinden değil...yeşilhisarda ermeni yaşamamıştır.Ben orada 7 yıl kaldım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5. kol faaliyetleri zirve yaptı... Son 5 gündeki yalan bombardımanın ardındaki sebep!
Son Dakika.... Erdoğan açıkladı: İsrail'e yeni yaptırım sinyali!