Türk düşmanı lideri susturan Erdoğan sorusu!

Hollanda'daki seçimde Türk düşmanlığı üzerinden oy devşirmeye çalışan ırkçı lider Wilders, İngiliz gazetecinin 'Erdoğan' sorusuna cevap veremedi.

GİRİŞ 09.03.2017 10:29 GÜNCELLEME 09.03.2017 10:59
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) Lideri Geert Wilders, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cumartesi günü katılacağı halk oylamasıyla ilgili etkinliği protesto etti. 

PVV Lideri Geert Wilders, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde Türkçe ve Hollandaca, “Uzak dur, bu bizim ülkemiz” yazılı pankart açtı. Wilders, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’de halk oylamasına sunulan yeni anayasanın cumhurbaşkanına daha fazla güç verdiğini belirterek “Türk bakanların Hollanda’ya gelip bizim ülkemizde böyle bir rejim için lobi yapmasına izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

TİMES'A HABER OLDU

İngiliz Times gazetesi, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders'in seçim öncesi partisinin kan kaybını durdurmak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "diktatörlükle" suçladığını ve Türk bakanlara referandum kampanyası yasağı istediğini yazdı.

ERDOĞAN ÜZERİNDEN OY ALMA KAYGISI

İngiliz Times gazetesindeki haberde, Wilders'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileri ile temel seçmenlerini canlandırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Haberde vurgulanan bir diğer nokta da Hollanda'da Çarşamba günü yapılacak genel seçim öncesi yapılan son kamuoyu araştırmasının, PVV'yi, Başbakan Mark Rutte'nin lideri olduğu liberal D66 partisinin 3 puan gerisinde ikinci sırada göstermesi. Oysa PVV, Hollanda'da uzun süre en popüler parti konumundaydı.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDEKİ EYLEME KİMSE KATILMADI

Times muhabiri Bruno Waterfield, Wilders'in Türk Büyükelçiliği önündeki eylemine partisinden fazla katılım olmadığını, her bir partiliye karşın üç gazeteci ya da polis olduğunu yazmış.

TİMES MUHABİRİNİN SORUSUNA YANIT YOK

Waterfield, Wilders'e, "Camilerin ve Kuran'ın yasaklanması çağrısı yaparken Sayın Erdoğan'ı nasıl 'diktatör' olarak nitelendiriyorsunuz?" diye sorduğunu, aldığı yanıtın "Burada bunu konuşmak için bulunmuyorum" olduğunu da eklemiş.

YORUMLAR 34
  • hakiki vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş isimli vatandaş sen hâlâ Avrupanın dostluğunu kazanmaktan mı bahsediyosun.. biz güçlendikçe onlar saldırmaya devam edecek.. biz zaaf gösterirsek onlar üzerimize daha çok gelecek.. artık biz eski pısırık yönetici istemiyoruz.. gücümüzü ve hakkımızı temsil edecek cesur yöneticiler istiyoruz.. artık ok yaydan çıktı.. bundan sonra avrupanın yıkılış İslâm ın diriliş vaktidir.. vesselam
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu yorumcuların bazıları sanki başka gezegende yaşıyorlar 3.5 milyon Türk sanki avrupada yaşamıyor sanki onlar bize muhtaçtıda biz onlara yardım olsun diye buralarda tuvalletler yıkadık bırakın palavralarıda nasıl dosluğu sağlamlaştırırız ona bakalım birşeyi bozmak çok kolay bozulan herşeyi düzeltmek her iki tarafada zordur
    Cevapla
  • onrat38 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların medeniyeti rahmedli mehmet akifin tek dişi kalmış canavar
    Cevapla
  • Pol 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin demokrasi anlayışınız ancak bu kadar olur. Peki bir ülkenin siyasilerinin kendi vatandaşlarına konferans düzenlemesini engellemek diktatörlük olmuyomu ha, bağnaz herifler. Yazık size Avrupa. Merak etme Reis adaylık koymayacak hollandadan koltuklariniz sağlam yani.
    Cevapla
  • orhankara 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam haksız sayılmaz. Camii kuran hollandanın cozmesi gereken baska bir mesele. oradaki muslumanlar sadece türkler degil, arabı var faslısı var senegallisi bile var. sanki sadece turklerle sorun varmıs gibi sorulmus.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...