YPG armalı Rus askerine Türkiye'den ilk tepki!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Amerika'dan sonra Rusya askerlerinin üniformasında YPG bayrağının yer almasına tepki gösterdi.

YPG armalı Rus askerine Türkiye'den ilk tepki!
YPG armalı Rus askerine Türkiye'den ilk tepki!
GİRİŞ 10.03.2017 16:45 GÜNCELLEME 10.03.2017 16:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş, "3-5 bin PYD militanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı, bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?" dedi.

Suriye'deki Rus askerlerinin kolundaki YPG bayrağı ile ilgili basın mensuplarının sorularını değerlendiren Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Biz terör örgütlerinin hiçbirini diğerlerinden ayırt etmiyoruz. Bizim için ha DEAŞ, ha YPG hiç fark etmiyor. Ya da bir başka terör örgütü. Dolayısıyla diğer ülkelere de tavsiye ediyoruz, terör örgütleri arasında ayrımcılık yapmayın. 'Bize yakın terör örgütleri', 'bize karşı olan terör örgütleri' diye görmeyin. Terör örgütleriin hepsi insanlık düşmanıdır. Hepsi bütün ülkelerin düşmanıdır. Dolayısyla Amerika'nın da, Rusya'nın da diğer ülkelerin de buna fevkalede dikkat etmesi lazım. Türkiye Suriye'nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değildir. Türkiye'nin rahatsızlığı, Suriye'nin kuzeyinde bir PYD devletinin oluşmasıdır. Amerikalılar'a, Rusyalılar'a söylemiş bir söz olarak görün, kararı kendileri vermesi lazım. Yani 3- 5 bin PYD mitanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?"

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Ayet 7 yıl önce Şikayet Et
    O kafirlerki sizin apaçik düşmanlarınız .
    Cevapla
  • Salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Rus Pkk dans ederken Reis Putine hesap sormalıdır.Hiç beklemeden Mümbiç'e girilmelidir.
    Cevapla
  • alim 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar turkiyeyi korkutmak iicn elinden geleni yapiyorlar, buna karsi afganistandaki talabaniye ayni silahlari vermeli ve butun afrika ulkerindeki musluman guruplari silahlandirmali . yemene sudiarapistanla ust kurmali denizden girisi yasaklamali, cunku amerka silah veriyor siilere .
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Heya kalaşnikof verilmeli .uret kocum uretmezsen ancak alırsın.turkiye zaten rustan silah alıyo adamın silahını düşmanına mı verecen hem talabani nere afganiatan bere onuda bi duzelt
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    tarihi bilen insen günümüz meselelerinin nereye doğru gittiğini çözebilir. yok 48 saat veriyorum bilmemne bişey verme arkadaş vur. millet seninle. böyle giderse suriyeni kuzeyinde sapık bbir kukla devlet kurulacak bizim yüzümüzden, gir ve vur. göz göre göre kendi memleketimziin bölünmesine seyirci kalamayız. bizim hatalarımız yüüznden sonraki nesil çok berbat sorunlarla uğraşacak. suçlu şu bu değil biziz vurmadık menbiçi birileriin ağzındfa rakka aşşa rakka yukarı bizene rakka dan biz önce kendi sınır şeridimizi kontrol edelim. vakit geçiyor afrine hemen girmeliyiz uyarmadan.
    Cevapla
  • Kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet daha ne yapmak lazim siyaset olarak yapilmamis birseyler var diyon onlarida bi yazda ogrenelim
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin kürt vatandaşında sana zılgıt çeker değilmi .biraz akıllı ol pyd den once halkı kurtar ordaki halkı oldurecegine.tek cozum abd ucagıyla birilerini vurmak tehdit etmek once iyi siyasetci ol ve ordaki insana kucak aç sen onu ırak kurdistanı gibi yap.huner bu gerisi boş laf
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    gavurdan dost mu olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?