Kılıçdaroğlu'ndan tarihi itiraf! Hepsi çöküyor

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, 'Türkiye'nin gelişmesinde en büyük engel olan askeri ve bürokratik vesayet sisteminin çökeceğini' itiraf etti.

GİRİŞ 11.03.2017 14:40 GÜNCELLEME 11.03.2017 14:42
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Haber7/ Detay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Karadeniz dernek, federasyon ve vakıf temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. CHP Lideri'nin gündeminde 16 Nisan'daki anayasa referandumu vardı.

AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI!

Kemal Kılıçdaroğlu, referandumla ilgili olarak ağzındaki baklayı çıkardı. Kılıçdaroğlu, yıllarca siyaseti hizaya sokmaya çalışan eski Türkiye’nin vesayet odaklarının oluşturduğu sistemin çökeceğini ve bundan rahatsız olduklarını istemeden itiraf etti. 

DEVLETİN DUYARLI KURUMLARI

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

"...Geçmişte Türkiye üzerine oynanan oyunları bu devlet hep frenledi ve kaldırdı. Oynanan bütün oyunları hep boşa çıkardı. Neden? devletin içinde dengeleri vardı. Devletin kendi içinde güçlü kurumları vardı. Bir kişi her şeye hakim değildi. Bir kişi her şeyin kararını vermezdi. Devletin duyarlı noktaları, duyarlı kurumları, bürokratları yanlışın üzerine giderlerdi ve siyaseti uyarırlardı. Şimdi tamamı çöküyor..."

ESKİ TÜRKİYE'DE KALMIŞ!

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da her platformda dert yandığı bürokratik ve askeri vesayet sisteminin" yıkılmasından rahatsız olduğunun en büyük kanıtı oldu.

EN ÖNEMLİ ARGÜMAN BÜROKRATİK VE ASKERİ VESAYET SİSTEMİNİN KALDIRILMASI

Askeri ve bürokratik vesayeti ortadan kaldırmak, AK Parti ve MHP gibi Cumhurbaşkanlığı sistemine "evet" diyen kesimlerin en önemli argümanı.  

Bunun nedeni ise ülkemizin acılarla dolu darbeler ve muhtıralar tarihi. Buna en yakın örnekler ise 28 Şubat müdahalesi, 27 Nisan e- muhtırası ve 15 Temmuz darbe girişimi...

REFERANDUM AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Best FM'de konuk olduğu "Konuşan Türkiye" programında, yaptığı konuşmasıyla yine yeni bir gafa imza atmıştı.

Programda, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, bu sistemde başbakanlığın kaldırılacağını unutarak; cumhurbaşkanı ve başbakanın iki ayrı partiden çıkması durumunda güçler ayrılığının yaşanacağına ve kavga çıkacağına dikkat çekerek "neden millete anlatılmıyor" sözleri ile sitemde bulunmuştu. 

YORUMLAR 43
  • KahramanMaraşlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu Kemal'de gizli EVET'çi ama tabandan saklıyor.
    Cevapla
  • bozkurt01 7 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca yeni sistemde başkan tek başına savaş ilan edebiliyor bir kanunname ile ohal ilan edip ülkeyi tammaen kendi başına meclis kontrolsüz yönetebilir. yani yeni sistemde 2003 yılında ırak a girişi engelleyen meclis olmayacak başkan giriyoruz derse konu kapanacak. yeni sistemde başkanı kontrol edersen(fetöcü olsa reisten sonraki mesela) türkiyenin başına gelmeyen kalmaz. ayrıca yeni sistemde başkan 2 dönem seçilir deniyor fakat 2.dönemde meclis fesh edilirse 3.dönemde seçilebilir 3.dönem bitmeden yeniden fesh edilirse bir daha seçime katılabilir bu şekilde 10 kere başkan seçiliebilir.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    şu sözüne katılıyorum devlet tek kişiye brakılmaz ama hangi noktada... erdoğan insandır dolayısıyla fanidir arkadan gelecek nesillerden liderler yetiştirmemiz lazım o da bu eğitim sistemi ile mümkün değildir
    Cevapla
  • Elcibey 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetismiyormu saniyorsun konulan tas yerini bulur merak etme.
    Cevapla
  • once.vatan.37. 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin.cokusunuz.yakin.askerimiz.dimdik.kaya.gibi.ayakta.genel.mudur.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    94 yıldır uygulanan Eski Parlementer sistem, Türkiyenin Gelişmesini önleyerek belini kırıyor? Kılıçdaroğlu bunu anlamış,ama kabul etmek istemiyor?..ama artık siyasiler bunu kabul etmek zorunda, yoksa referandumda hayır vermek,pkk,fetöcü terörizme ve eski sistemle bana boyunduruk vurmaya devam et et demektir..Bu yüzden EVET ile Türk Milleti özgürlüğüne kavuşacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı