KPSS ücreti yeniden belirlendi!

KPSS alan bilgisi sınavlarının ücreti yeniden belirlendi. Oturum başına 40 TL ödenecek.

KPSS ücreti yeniden belirlendi!
KPSS ücreti yeniden belirlendi!
GİRİŞ 15.03.2017 19:31 GÜNCELLEME 15.03.2017 23:28
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ÖSYM Yönetim Kurulunca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulamasıyla bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçilme kararı alındı.

OTURUM BAŞINA 40 TL

Karara göre, KPSS alan bilgisi sınavı, 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde üç oturum halinde yapılacak, her oturumda üç alan testi uygulanacak, oturum bazlı ücretlendirme yapılacak, oturum başına ücret 40 lira olacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, dün KPSS Alan Bilgisi sınavında test bazlı ücretlendirmenin ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceğinin açıklandığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulunun bugün toplandığı ve KPSS Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili karar aldığı bildirildi.

Duyuruda, adayların sınav konforunu yükseltmek amacıyla, çoklu oturum ve sınav başlama saatleri farklı dokuz test şeklinde, 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere uygulanacağı belirtilen KPSS alan bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulamasıyla bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçildiği belirtildi.

KILAVUZ YARIN GÜNCELLENECEK

Buna göre, KPSS Alan Bilgisi Sınavı, aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılacak, her oturumda üç alan testi uygulanacak, oturum bazlı ücretlendirme yapılacak, oturum başına ücret, 40 lira olacak. Oturumlar, cumartesi sabah "kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri", cumartesi öğleden sonra "hukuk, iktisat, maliye", pazar sabah "işletme, muhasebe, istatistik" olarak yeniden düzenlenecek.

Sabah oturumları, saat 10.00'da, öğleden sonra oturumları saat 14.30'da başlatılacak ve 2017 KPSS Lisans Kılavuzu bu doğrultuda yarın güncellenecek.

YORUMLAR 32
  • .... 7 yıl önce Şikayet Et
    yok yani verdikleri 2kalem 1kalemtıraş 1silgi 3peçete 3şeker 40 liramı yapıyor masraflar neyin masrafı? ayrıca verdiğimiz yol paraları yorgunluk cabası? he bide geç kalırsan sınava alınmıyorsun o da var hepsi çarçur eğitim sistemi berbat
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    fetöcüler devlete karşı halka kışkırtmak mı istiyorlar nedir?
    Cevapla
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    oturum başı 40 az mı 40*3 120 az mı
    Cevapla
  • Kpsssss.. 7 yıl önce Şikayet Et
    425 liradan 180 liraya indirildi .buna memnun olduk .zira bu sinava hazirlanan biz genler issiz olarak yasiyrz ve bu yasta aileden bu kadar para istemek hem cok sancili hem de aileye cok buyuk kulfetti ..
    Cevapla
  • erbaali kerim 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah askina bu para da neyin nesi. Ben sinava girmeyecem ama bi kpss sinavina girecek ve alan sinavi da yapacak biri 180 tl verecek cok para. sinav basi 30 tl uygun. sinavin masraflarini karsilar ve fazla bile gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak