Yarı yarıya azaldı! İşte sebebi

Ehliyet alanların sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 52,6 azaldı.

Yarı yarıya azaldı! İşte sebebi
Yarı yarıya azaldı! İşte sebebi
GİRİŞ 16.03.2017 13:00 GÜNCELLEME 16.03.2017 13:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ehliyet alanların sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 52,6 azaldı. Emniyet yetkilileri, 2016'da başlayacağı duyurulan "aday sürücülük" uygulaması kapsamına girmemek için 2015 yılında ehliyet alanların sayısında bir artış yaşandığını belirtti.

AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, 2016'da bir önceki yıla kıyasla "ilk kez sürücü belgesi alan" kişi sayısında yüzde 52,6 azalma oldu.

2015'te 1 milyon 563 bin 383 kişi ehliyet sahibi olurken, 2016'da 482 bin 464'ü erkek, 259 bin 163'ü kadın olmak üzere 741 bin 627 kişi ilk kez sürücü belgesi aldı.

Emniyet yetkilileri, 2016'da başlayacağı duyurulan "aday sürücülük" uygulaması kapsamına girmemek için 2015 yılında ehliyet alanların sayısında bir artış yaşandığını belirtti.

2016'da ilk kez ehliyet alanların çoğunluğu 19-36 yaş aralığındaki kişilerden oluştu.

SÜRÜCÜLERE 720 MİLYON LİRA CEZA

Sürücülere geçen yıl farklı nedenlerle toplam 720 milyon 481 bin 396 lira ceza kesildi.

Sürücülerin ihlal ettiği kurallar arasında "araçların muayene süresini geçirmek" ilk sırada yer aldı.

Bunu "yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını yüzden 10'dan yüzde 30'a kadar aşmak" ve "emniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamak" takip etti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • mağdur 7 yıl önce Şikayet Et
    7 seferde ehliyet alan bir mağdur olarak iki laf edeyim gercekten bazıları bunu rant olarak kullanıyor cok saçma konular yuzunden sınavda kalıyorsun sonra stres mümkünü yok geçmenın en son psikiyatr ve psikolog yolu görünüyor 1,5 ay antideprasan heycan için iki hap yazık şu insanlara vallahi
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    değiştirdiğime pişmamım e sınıfı ehleyetim vardı işim ğereği her aracı kulanıyordum 3 ayla kulandığım tırı kulanamıyorum ne imiş yeni düzenleme il86 çi 3 ayında alman lazımmış ben 9 ayda aldım şimdi çekici kulanamıyorum şimdi kamyon kulacaksın kamyona iş yok yeniden dosya açtracan
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyalı,herkes ehliyet alacak diye bişey yok.taşıtları ya hakkını vererek süreceksin ya da toplu taşımaya bineceksin.aldığın ehliyetle bisiklet sürmüyorsun 2 tonluk bir aracı kontrol ediyorsun.devlet çok iyi yapıyor daha da sıkı imtihan yapmalı.
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYALI , derslere çalış ilk sınavda geç.
    Cevapla
  • Dünyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan kandırmayın insanları. Şuna sınavlarda insanları rant için 5 kez bırakıyoruz demiyorsunuz da önceki yıl artış oldu diye çeviriyorsunuz lafı.
    Cevapla
  • SÜRÜCÜ 7 yıl önce Şikayet Et
    Öyle isler Avrupada da var ama her ehliyet veren yer icin konusamazsiniz.
    Cevapla
  • Vusdaya cevap 7 yıl önce Şikayet Et
    Acemiler degil de o dediğini genelde kendisinin çok iyi sofor olduğunu sanıp da aşırı hız yapanlar alkol alanlar yapıyor. 5. Sinavda geçen arkadaşım var hala araba suremiyor. Verilen egitim duzelmedi yani. Velhasıl dünyalıya katılıyorum...
    Cevapla
  • vusda 7 yıl önce Şikayet Et
    Sana rant için geliyor. Bir acemi gelip sana ya da bir yakınına çarparsa Allah göstermesin ölümüne ya da sakat kalmasına neden olursa aynı düşünce de olacağını sanmıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı