Türkiye'nin resti korkuttu! AP'den ilk açıklama

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Türkiye ile bazı Avrupa ülkeleri arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Türkiye'nin resti korkuttu! AP'den ilk açıklama
Türkiye'nin resti korkuttu! AP'den ilk açıklama
GİRİŞ 17.03.2017 17:00 GÜNCELLEME 18.03.2017 12:20
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, AB'nin Türkiye ile yaptığı göçmen anlaşması konusunda "Sakin olmalıyız, pragmatik olmaya çalışmalıyız ve Türkiye ile işbirliğine devam etmeliyiz. Çünkü göçmenler konusundaki anlaşma önemli" dedi.

Tajani, Türkiye ile bazı Avrupa ülkeleri arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Tajani, anayasa referandumunun ardından Ankara'nın "yeniden makul bir çizgiye dönmesini ve Avrupa'yla yapıcı ilişkilere sahip olmasını umduğunu" söyledi.

Ocak ayında AP Başkanı seçilen İtalyan politikacı bugün İtalya Devlet Televizyonu'nda (Rai) yayınlanan bir programa katıldı.

Tajani, Türkiye ile ilişkilerin sakinleşmesi ve "suların durulması" için çalışılması gerektiğini vurguladı.

REFERANDUM BİTİNCE...

Türkiye'de devam eden referandum kampanyası nedeniyle durumun "hararetli" olduğuna dikkat çeken Tajani şöyle devam etti:

"Bu yüksek tonlar, ülke içinde Erdoğan'ın isteklerine desteği güçlendirmek için kullanılıyor. Referandum bitince Türkiye'nin yeniden makul bir çizgiye dönmesini ve Avrupa'yla yapıcı ilişkilere sahip olmasını umuyorum."

GERİ KABUL ANLAŞMASI KONUSUNDA TEMKİNLİ

Tajani, AB'nin Türkiye ile yaptığı göçmen anlaşması konusunda ise "Sakin olmalıyız, pragmatik olmaya çalışmalıyız ve Türkiye ile işbirliğine devam etmeliyiz. Çünkü göçmenler konusundaki anlaşma önemli" dedi.

TÜRKİYE REST ÇEKMİŞTİ

Hollanda ve Almanya'nın faşist tavrı sonrası Ankara'dan geri kabul anlaşmasının iptal edileceği yönünde açıklamalar gelmişti.

YORUMLAR 93
  • memoli 7 yıl önce Şikayet Et
    iptal edin gitsin her seferinde yaparım yok yap bitsin be kardeşim
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar çok kibirli , hala yaptıklarına bakmayıp bizi suçluyorlar. Her şeyin vakti geldiğinde bir hesabı vardır. Sabırla yola devam , birlik ve beraberlik içinde olalım. Allah ömür verirse , bu kibir abidelerinin kağıt kuleler gibi nasıl yıkıldığını görürüz. 120 sene önce AbdulHamit Han çok anlattı ama bu millet batı hayranlığından gözü dönmüştü dinlemedi. Aynı hataya düşmez isek bunların hepsi güneşte eriyen kar gibi buhar olacaktır.
    Cevapla
  • ferhat s 7 yıl önce Şikayet Et
    siz alman medyasinda bu konuda erdoganin anlasmayi bozacagina siyasetcilet inanmiyorlar, simdiye kadari bu konuda kac kere zaman verildi ? sonuc ? bos laf..
    Cevapla
  • tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle edilmeli sozde kalmamalı tukurduğunu yalamak bize yakışmaz
    Cevapla
  • Hasan kaçar 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok konuşmıyacaksın uygulayacaksın hadi bakalım açın kapıyı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!