PKK'ya şimdi de helikopter verdiler!

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye çok sayıda zırhlı araç vererek destek sağlayan ABD yönetimi, şimdi de Sikorsky helikopter gönderdi.

PKK'ya şimdi de helikopter verdiler!
PKK'ya şimdi de helikopter verdiler!
GİRİŞ 20.03.2017 09:35 GÜNCELLEME 20.03.2017 09:41
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen Washington yönetiminin terör örgütü PYD’ye yönelik yardımları devam etti. Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve PYD tarafından işgal edilen Ayn El Arab’a, Sikorsky üretimi S-92 Superhawk tipi bir helikopter sevk edildi. Geçtiğimiz aylarda Amerikan askerleri tarafından eğitime alınan PYD’lilerden oluşan uçuş ekibine teslim edilen helikopter, terör örgütü tarafından kullanılmaya başlandı.

20 PERSONEL TAŞIYOR

Teröristlerin bir yerden başka bir yere daha hızlı transfer edilmesi ve elebaşlarının taşınması için kullanılacağı öğrenilen helikopterle ilgili ABD’li kaynaklardan resmi bir açıklama yapılmadı. Özgür Suriye Ordusu’nun ait çok sayıda karadan havaya füze sistemine sahip olduğu göz önüne alındığında, helikopterin uçuş güvenliğinin nasıl sağlanacağı ise merak konusu oldu. S-92, 20 yolcu taşıyabiliyor. Bu modeli özellikle denizde petrol çıkartan büyük şirketler S-92’yi personel taşıma amaçlı tercih ediyor. Kabini yük taşıyacak şekilde tasarlanan modelin kapasitesi ise 4.5 ton. İstenirse kabin iş adamları için 6-8 koltuklu olarak tasarlanabiliyor. Saatte 280 kilometre hızla uçabilen helikopterin menzili bin 272 kilometre. S-92'nin askeri amaçlı arama-kurtarma görevlerinde kullanılmak üzere H-92 modeli de geliştiriliyor. Öte yandan, Amerika’nın terör örgütü PYD’ye çok sayıda zırhlı araç gönderdiği biliniyor. ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon), terör örgütü PYD/PKK'ya zırhlı araç verildiği iddialarını doğrulamıştı.

ZIRLI DA VERDİ

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, söz konusu araçların gönderildiğini söylemişti. Galloway, “Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan güçlere mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka'ya ilerlerken DEAŞ'ın el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 48
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    ey hayır diyecek zavallı türkiyeli kardeşim bak iyi bak kiminle yan yana vede kime destek vediğinin farkına varırsın inşallah
    Cevapla
  • Memo 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ta nerden Suriye'den toprak alıyor bizim sınırımız bişey alamadık ne olacak şimdi Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Vurun düşürün
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    PYD/YPG örgüylerine verilen her türlü askeri araçlar ve techizatlar takip edilip ilk saldırı hareketinde doğrudan imha edilmeli.Hatta mümkünse kullananlarda alınıp dünyaya teşhir edilmeli ki kimlerle müttefik olduğunu söyleyip kimlerle birlikte olduklarını yüzlerine çarpmak için gerekli.
    Cevapla
  • Caphana 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Suriye'ye girmekte çok geç kaldı. Şimdi meydan abdyle Rusya ya kaldı. Yapılacak Şey daha güçlü silahlar üretmemiz lazım ki bu teröristler cesaretlenmesinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!