Merkel'in Bakanı: Türkiye AB'ye çok uzak

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girme şansının daha önce hiç bugün olduğu kadar az olmadığını söyledi.

Merkel'in Bakanı: Türkiye AB'ye çok uzak
Merkel'in Bakanı: Türkiye AB'ye çok uzak
GİRİŞ 20.03.2017 10:41 GÜNCELLEME 20.03.2017 10:42
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olmasının "gerçekçi" olmadığını belirterek "Türkiye'nin günümüzde AB üyeliğinden hiç olmadığı kadar uzak olduğunu" söyledi.

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Gabriel, "Türkiye bugün kesinlikle Avrupa Birliği'ne üyeliğe hiç olmadığı kadar uzak" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda her zaman şüphelerinin olduğunu, fakat bu konuda Sosyal Demokrat Parti içerisinde kendisini KRazınlıkta bulduğunu belirtti.

GÖRÜŞÜM DEĞİŞTİ

Almanya'da 2005 yılında başbakanlığa gelen Angela Merkel, daha öncesinde Türkiye'nin üyeliğine açıkça karşı çıkmış ve "öncelikli ortaklık" çağrısında bulunmuştu. Gabriel, bunun Türkleri ikinci sınıf Avrupalılar gibi hissettireceğini düşündüğünü fakat İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından görüşünün değiştiğini belirtti.

TÜRK SİYASETÇİLERİN MİTİNGLERİ

Gabriel ayrıca, Türk siyasetçilerin Almanya'da yapılacak mitinglerde Alman yasalarına uymamaları halinde bu ülkeye girişlerinin yasaklanabileceğini söyledi.

YORUMLAR 121
  • ido 7 yıl önce Şikayet Et
    Ab bitti artik bu saatten sonra ab diye birsey yok biz anadoluyuz biz turkiyeyiz
    Cevapla
  • Sesli 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya halkından topladığı vergileri hala 27 ülkeye dağıtmaya devam ediyor. Türk milleti olarak zaten bu duruma düşmek istemiyor
    Cevapla
  • Mavi 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika seni dunyaya rezil etti sen hala Turkiye şöyle Türkiye böyle ayağındasın
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Her işte bir hayır vardır şimdiye kadar almadınız da ne oldu çoğu ab ülkesinden daha iyi ekonomimiz elhamdulillah daha da iyi olacak size ihtiyacımız yok
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne avrupası anadoluluyuz biz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı